de BBAN Groep

Waar moet je op letten bij een nieuwe badkamer?

Woonboerderij06-1
 

Sta je er wel eens bij stil hoe veel tijd je in de badkamer doorbrengt?

Douchen, tandenpoetsen, een lekker relaxed bad: in de badkamer beleef je een momentje voor jezelf. Vroeger zagen badkamers er vaak uit als zwembaden: witte tegels, felle verlichting. Maar tegenwoordig zijn het echte wellnessruimtes, voorzien van alle luxe, comfort en sfeervolle verlichting. Is jouw badkamer toe aan een make over? Dan hebben we hier een aantal tips voor je.

Een badkamer moet een prettige ruimte zijn om te verblijven, zodat je optimaal van die verwenmomentjes geniet. Er is veel mogelijk in badkamerland, dus neem vooral de tijd om je wensen duidelijk te krijgen. Ga eens kijken bij verschillende showrooms en blader op je gemak door catalogi van fabrikanten. Als je op vakantie iets...

In de eigen vertrouwde omgeving blijven wonen?

Met Zorg
 

Wilt u in uw eigen vertrouwde huis en omgeving blijven wonen? Misschien heeft uw huis dan wat aanpassingen nodig om nog jaren zelfstandig te kunnen genieten. 

 

De grootste nachtmerrie voor veel ouderen is dat ze hun vertrouwelijke, warme huis moeten verlaten omdat deze ongeschikt wordt voor de leeftijd en de bijbehorende ouderdomsverschijnselen. Het traplopen is vermoeiend en wordt steeds zwaarder, de trap naar beneden lopen wordt gevaarlijker, een rolstoel past nergens tussendoor, de drempels zijn inmiddels te hoog voor de schuifelende voeten of de rollator. U bent al een paar keer bijna uitgegleden in de badkamer. 
Toch wilt u de komende jaren alle vrijheid van het zelfstandig wonen blijven behouden. Uw eigen plek, uw eigen vertrouwde omgeving, de fijne buren om u heen. 
 
Maar...

Aannemer nodig? Zo pak je dat aan!

Verbouwing-Zo-vind-je-een-geschikte-aannemer--de-BBAN-groep
 

Heb je net een nieuw huis gekocht en wil je daar je eigen paleisje van maken? Of heb je lang gespaard en wil je nu eindelijk eens die vurig gewenste verbouwing realiseren? Via online kluswerkplaatsen zijn vaak prima timmerlui en schilders te vinden, maar voor een aanbouw of dakkapel heb je toch echt een aannemer nodig. Alleen, hoe vind je een aannemer die bij je past? 

Je bent als consument misschien geneigd om als eerste naar de kosten te kijken. Maar bij een verbouwing zijn meer factoren van belang. Uiteindelijk is het resultaat datgene wat telt. Ga daarom niet over een nacht ijs bij het kiezen van een aannemer!

Hoe kies je de beste aannemer voor jouw klus?

Als je de volgende stappen volgt, is de kans groot...

Verbeter je energielabel

huis-energie-label
 

Scoort jouw huis laag op energiezuinigheid? Dan kan het interessant zijn om je woning te verduurzamen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat woningen met een energielabel A of B gemiddeld een maand korter in de verkoop staan. Bovendien leveren deze woningen gemiddeld zo’n zesduizend euro meer op. 

Energielabel
Sinds 2015 hebben alle woningen in Nederland een energielabel dat aangeeft aan hoe het energieverbruik van die woning zich verhoudt tot dat van soortgelijke huizen. De schaal loopt van zeer zuinig (energielabel A) tot zeer onzuinig (energielabel G). Een energiezuinig huis heeft goed geïsoleerde ramen en muren, energiezuinige verwarming en duurzame voorzieningen als zonnepanelen, een zonneboiler of een warmtepomp. 

Bij nieuwbouwwoningen worden zulke voorzieningen tegenwoordig bijna overal toegepast. Maar mensen die een oudere woning bezitten, investeren nog maar mondjesmaat in energiebesparende maatregelen. Een groot deel van...

De op hol geslagen huizenmarkt.

Laat u niet gek maken!

inspectie huis
 

Het afgelopen jaar veranderde de huizenmarkt gigantisch. Daar waar de kopers het eerder voor het zeggen hadden (zij bepaalden wanneer de bezichtiging plaats vond, zij wilden nog een paar keer kijken alvorens ‘misschien wel’ een bod uit te brengen), zegevieren huizenverkopers de schaarste op de markt in de grote steden. Zij hebben alle macht en gebruiken deze dan ook. Er worden hoogstens twee kijkmomenten gepland waarop hordes mensen door het huis lopen. Lukt het voor u niet om dan te kijken: pech. De kans is groot dat het huis verkocht wordt tijdens of direct na de bezichtiging en ook nog voor de vraagprijs of meer. 

In de angst het huis te missen laten kopers vaak de voorwaarden vallen om zo meer kans te maken het huis...

Je woning beschermen tegen herfst en winter

foto-winterstafreel
 

De wintertijd is weer ingegaan. Dat betekent lekker knus bij de kachel zitten terwijl buiten de wind door de bomen fluit en de regen gezellig tegen het raam tikt. Misschien dit jaar zelfs wel een witte Kerst, zou dat niet leuk zijn? Maar echt genieten kun je pas als je weet dat je woning tegen de weersinvloeden bestand is. Want voor je huis zijn herfst en winter minder leuk. Met deze tips bescherm je je huis tegen extreme weersomstandigheden en voorkom je dat het een horrorwinter wordt.

Problemen door kou en nattigheid
In de zomer heb je misschien niet zo’n last van een lekkende dakgoot, een missende dakpan, of een kozijn dat wat minder strak in de lak zit. Maar als het kouder en natter wordt, kunnen kleine gebreken veel overlast geven...

 GAAT U ZELF (VER)BOUWEN?

 GAAT U ZELF (VER)BOUWEN?
 

 

Zelf alles doen is wel zo gemakkelijk. U houdt zo de touwtjes in handen om uw huis helemaal naar eigen wens te bouwen. Krab wel even achter de oren bij die ‘zelf doen’-gedachte. De realiteit is dat u meer dan twee handen vol hebt met vaak iets teveel touwtjes: een ontelbaar aantal beslissingen die u tegelijkertijd moet nemen, waardoor de tijd alleen nog maar gevuld wordt met regelen en u voor de leuke (bouw)dingen geen energie meer hebt. Laat staan voor de geliefden thuis waar geen kwaliteit-tijd meer mee doorgebracht wordt. De lazy zondagen worden opgeofferd, want de duizend regeldingen voor de verbouwing gaan voor alles. 


DE KLEINE LETTERTJES
Zou u zelf bestek en tekeningen kunnen uitpluizen? Er zijn nogal wat vaktermen, afkortingen en wetmatigheden. Weet u hoe het werkt...

Welke verbouwing levert het meeste geld op bij de verkoop van uw huis?


Welke verbouwing levert het meeste geld op bij de verkoop van uw huis?
 

Wellicht bent u van plan om binnen een paar jaar te gaan verhuizen. Overweegt u toch nog een verbouwing, mede omdat dit meerwaarde oplevert wanneer u uw huis in de verkoop zet? Sta dan even stil bij het volgende: niet elke verbouwing levert geld op. U wilt echter wel dat de verbouwing zich terugbetaalt in de meerwaarde van het bedrag dat u voor uw huis krijgt. 

Welke soort verbouwing levert hoeveel meerwaarde op?
Er moet hier en daar soms wat gemoderniseerd worden. Uzelf heeft daar nog jaren plezier aan, maar het is ook een voortschrijdend inzicht want het levert misschien ook nog eens meerwaarde op bij de verkoop van het huis. Met de nadruk op ‘misschien.’ Want welke soort verbouwing levert nou het...