Welke interieurkeuzes maak je wanneer je je huis gaat verkopen? De do’s en don’ts van het inrichten. 

Wanneer je je huis te koop zet, komen er waarschijnlijk kijkers om je huis te bezichtigen. Allereerst wil je natuurlijk niet dat ze gênante persoonlijke spullen van jou tegenkomen. Maar er zijn ook een aantal zaken waar je aan kunt denken omtrent je interieur en de inrichting ervan, die de keuze van de bezichtigers kan beïnvloeden als het gaat om de verkoop. Teunard Legemaat, van Legemaat ontwerpers, geeft tips. 

Geen persoonlijke objecten op aanrecht of keukentafel

Het is niet handig om zaken als sleutels, papieren, tijdschriften en kookboeken op het aanrecht of op je keukentafel en salontafel te hebben liggen. Het biedt geen toegevoegde waarde voor de verkoop. Sterker nog, het gaat om persoonlijke items, waar iemand iets van kan vinden. Als het niet hun smaak is, kan het hun keuze negatief beïnvloeden. 

Laat de vensterbank zo leeg mogelijk

Natuurlijk is het geen probleem om een plantje in je vensterbank te hebben staan, maar hoe meer spullen je op je venterbank hebt, des te minder zicht er is. Goed zicht naar buiten geeft een betere ruimtelijke beleving van je woonruimte. Bovendien komt er zo minder licht de kamer binnen en meer licht zorgt ook voor een betere beleving. 

Speelgoed en krukjes aan de kant

Hoe minder spullen op de grond staan, des te groter en mooier lijkt de ruimte. De eerste gedachte is vaak dat het gezelliger lijkt met een kastje of een krukje hier en daar. “In deze ruimte wordt geleefd” is een gedachte die velen kennen. Maar voor de verkoop geldt zeker “less is more”. Krukjes, wasmanden, speelgoed en veel planten maken de ruimte kleiner en dat beïnvloedt de kijker weer negatief. Daarnaast gaat het ook hier om persoonlijke smaak en als die niet gedeeld wordt is dat weer nadelig voor hun keuze.  

Vermijd felle kleuren

Fluorescerend geel en roze vind jij misschien prachtig, maar vele anderen schrikt het af. Wanneer je voor de verkoop neutrale tinten kiest, maak je de ruimte visueel groter en wordt de ruimtelijke beleving beter. Wil je het beste resultaat uit de verkoop halen, dan is ons advies: geef die wandjes met de felle kleuren even een naturel tint. 

Gordijnen dicht, geen pottenkijkers

Het lijkt een normale reactie om de buitenwereld af te sluiten tijdens al die bezichtigingen van je huis, want de buurt hoeft niet alles te weten, toch? Er zijn echter duidelijke motieven om de gordijnen vooral open te houden en het licht van buiten zoveel mogelijk te gebruiken. Het geeft de woning een open en ruimtelijke beleving en gevoel voor dimensies. Bovendien geeft natuurlijk licht een beter beeld van de werkelijkheid. Daarom adviseren we ook om de foto’s van je huis te maken wanneer de zon schijnt. 

Nog even een paar extra tips: 

  • Woonkamer: laat zoveel mogelijk van de vloer zien, ruim je vensterbank op, verwijder vitrage waar mogelijk.
  • Keuken: haal het aanrecht zoveel mogelijk leeg, ruim vaatdoek en afwasborstel op. 
  • Badkamer: haal tandpasta en tandenborstels uit het zicht, doe de toiletbril naar beneden en deksel dicht, plaats een nieuwe wc-rol in de houder.
  • Slaapkamer: zorg voor een neutraal dekbedovertrek, doe gordijnen open en rolluiken omhoog, verwijder spullen van nachtkastjes.
  • Tuin: veeg de stoep en maai het gras, plaats kussens in de tuinmeubelen, sluit alle ramen van de woning.

Kortom: geef je woning zoveel mogelijk naturel tinten, haal de franje uit vensterbanken en van de grond. Een bos bloemen op tafel is prima, maar haal het rotte fruit uit de fruitschaal, dat soort zaken. Wil je hier meer informatie over of zoek je advies bij de verkoop van je woning? Neem dan contact met ons op, wij helpen je uiteraard graag. 

Advertenties

Niemand leest nog (website)teksten. EVA maakt animatie explainer video’s vanaf € 295,-.
Iets voor jouw bedrijf?
www.explainer-video.agency/nl

Jou eigentijdse dress- en/of  sophisticated casual maatshirts voor persoonlijk of representatief gebruik.
www.theshirtkitchen.com

Een multidisciplinair team met expertise op het gebied van bouwkunde, – fysica, constructie, projectmanagement en technisch tekenen.
www.bovaco.net

Kraakverse ingrediënten, eenvoud en verfijning zorgen voor verrassende smaaksensaties.
www.bergpaviljoen.nl

Golfclub Hoogland Amersfoort, een prima locatie voor uw zakelijke afspraak.
www.gcha.nl

Samen creëren we een unieke, waardevolle plek voor werk, leren en ontmoeten. Een fijne omgeving waar je het DNA ervaart en voelt.
www.aleacompany.nl

De grootste en oudste bedrijfsmakelaar van de regio Amersfoort. Bel naar 033-4550705 of ga naar www.commavastgoed.nl

BBAN Bouwbegeleiding & Advies helpt
u o.a. met het verduurzamen van uw vastgoed.

het “promoten” van “kopen” zoals Black Friday hoort daar niet bij.

Open chat
1
Kunnen wij je helpen?
Goedendag. Kunnen wij je helpen?