Hoe voorkom je leegstand van jouw kantoren?

De laatste jaren is er veel veranderd als het gaat om hybride werken. Thuiswerken is, zoals we allemaal hebben gemerkt, de afgelopen jaren enorm populair geworden. De bezetting van kantoren is hierdoor beduidend lager dan voorheen, waardoor een nieuw invulling op diverse vlakken nodig zal zijn, ook op de vastgoedkant. Zowel eigenaren als huurders zullen anders en vooral flexibeler met hun kantoorpand(en) om moeten gaan.    

Kortlopende huurcontracten
In Nederland zijn we vooral gewend om met contracten te werken die meer dan vijf jaar duren. Hoe langer hoe beter, want dat brengt vaste inkomsten voor langere tijd met zich mee, je hebt minder administratie en minder discussie. 

Kortlopende huurcontracten zullen steeds normaler worden. De huurder, die door het hybride werken nog nauwelijks op kantoor komt, krijgt de mogelijkheid zijn gehuurde pand onder te verhuren, waardoor de huurder per saldo minder huur betaalt. 

Maak het pand aantrekkelijker
De verhuurder op zijn beurt heeft zicht op een huurder die langer blijft in zijn gebouw omdat de huurder kan besluiten zijn contract juist te verlengen wanneer ooit het hybride werken afneemt. Op die manier kan de huurder zijn toekomstige kantoorbehoefte blijven accommoderen.

Ook kan de verhuurder zijn of haar pand aantrekkelijker maken, door zaken als energiezuinigheid, bereikbaarheid, toegang tot het openbaar vervoer, snelle ontsluiting via snelwegen en dergelijke mee te laten wegen in de bouw en locatie ervan, maar ook in de verhuur. Ook het in verschillende delen verhuurbaar mogelijk maken zal meehelpen hierin. Hoe aantrekkelijker het aanbod, hoe minder leegstand je zult ondervinden. 

Wil je meer weten over leegstand en het voorkomen ervan? Heb je advies nodig over bovengenoemde tips? Neem dan contact met ons op, wij helpen je uiteraard graag. 

Advertenties

Jou eigentijdse dress- en/of  sophisticated casual maatshirts voor persoonlijk of representatief gebruik.
www.theshirtkitchen.com

De grootste en oudste bedrijfsmakelaar van de regio Amersfoort. Bel naar 033-4550705 of ga naar www.commavastgoed.nl

Kraakverse ingrediënten, eenvoud en verfijning zorgen voor verrassende smaaksensaties.
www.bergpaviljoen.nl

Golfclub Hoogland Amersfoort, een prima locatie voor uw zakelijke afspraak.
www.gcha.nl

Een multidisciplinair team met expertise op het gebied van bouwkunde, – fysica, constructie, projectmanagement en technisch tekenen.
www.bovaco.net

Niemand leest nog (website)teksten. EVA maakt animatie explainer video’s vanaf € 295,-.
Iets voor jouw bedrijf?
www.explainer-video.agency/nl

Samen creëren we een unieke, waardevolle plek voor werk, leren en ontmoeten. Een fijne omgeving waar je het DNA ervaart en voelt.
www.aleacompany.nl

BBAN Bouwbegeleiding & Advies helpt
u o.a. met het verduurzamen van uw vastgoed.

het “promoten” van “kopen” zoals Black Friday hoort daar niet bij.

Open chat
1
Kunnen wij je helpen?
Goedendag. Kunnen wij je helpen?