De nieuwste technologie in huis? Neem het mee in je bouwplannen!

Nog voordat je huis gebouwd wordt, is het handig om na te denken over je woonwensen voor nu en in de toekomst. Deze kun je meenemen in je bouwplan, als je bijvoorbeeld een slim raam wilt in plaats van een standaard raam. Of slimme stopcontacten, elektrisch koken, zonnepanelen
Verstandig om dit allemaal voorafgaand aan de bouw onderzocht te hebben, dan kan het meegenomen worden in de tekeningen en het bestek. 

Dat in bijna elk nieuwbouwhuis garagedeuren, lampen en meters met je mobieltje bediend kunnen worden, is zo’n beetje oud nieuws. Maar de technologie is razendsnel en bedenkt steeds meer foefjes om je woongenot efficiënter, veiliger, comfortabeler en eigenlijk je hele leven gemakkelijker te maken. 

Slimme meters en slimme ramen Wat dacht je van een raam in je huis, waar een sensor in zit die data verzamelt? Hij voorspelt bijvoorbeeld het weer voor je. Handig, zo’n waarschuwing, wanneer je raam wagenwijd open staat en er storm op komst is. Het raam vraagt je vriendelijk via je telefoon hem te sluiten, voordat de vloerbedekking doorweekt is of je houten vloer krom. Of je raam het kozijn uit vliegt. 

Maar ook wanneer er teveel koolstofdioxide (CO2) in het huis zit, het raam dit ontdekt en je netjes, doch dringend vraagt om de ramen zo snel mogelijk open te zetten. Het zou zomaar eens een levensreddende actie kunnen zijn. 

Je telefoon is een allround afstandbediening Het slimme stopcontact (de slimme stekker) geeft ook wat extra veiligheid. Deze kun je op afstand bedienen. Wanneer je je lampen er op aansluit, kun je ze aandoen wanneer je wilt en waar je ook bent. Inbrekers slaan liever een huis over waar flink licht brandt. 

Extra leuk gadget die al langer bestaat is natuurlijk de timer die ervoor zorgt dat je wakker wordt van de geur van verse koffie, op het moment dat jij dat wilt. Met een knapperig broodje uit de broodbakmachine erbij natuurlijk. Want die heb je ook meteen maar aangesloten. 

Het allernieuwste koelkastmodel in je keuken (hij is bijna op de markt) is geniaal. Door middel van vier camera’s aan de binnenkant registreert de koelkast zelf wat er nog aan levensmiddelen ligt en wat er nodig is. Hij kan zelfs online de boodschappen bestellen, of hij stelt een recept samen van de producten die je nog hebt liggen. 
En ook leuk: door middel van een ingebouwd scherm op de deur kun je ook nog via wifi je recept opzoeken, of life je favoriete tv-kookprogramma volgen. 

Het aardgas. Wat zijn de alternatieven?
Steeds meer nieuwbouwhuizen worden gasloos afgeleverd. Het loont de moeite om de alternatieven goed uit te pluizen. Verschillende huishoudens qua aantal bewoners en woonwensen. Voor elk wat wils. Ook hier is niets generiek, maar alles wordt afgestemd op de behoefte van de bewoner. Ook hier geldt: neem voordat de bouw begint een beslissing, dan kan rekening mee worden gehouden met ruimtes, uitsparingen of gleuven in de vloer. 

Neem je een inbouwkeuken, denk dan na over hoe je wilt koken. Op elektrisch koken-gebied kun je de verschillen tussen keramisch- en inductiekoken eens onderzoeken: welke manier van koken past het beste bij jullie wensen? 
Mocht je nou niet echt een keukenprins(es) zijn: er zijn inmiddels intelligente inductiekookplaten met een kooksensor die aan de pan bevestigd wordt. Met als gevolg nooit meer verbrand eten, deze reguleert namelijk zelf de hitte. Kortom: pluis de nieuwste snufjes op technologie-gebied al uit voordat de bouw van je huis begint. Kijk waar de behoefte in het gezin ligt. Dit bespaart je achteraf nogal wat extra kosten en tijd. Praat eens met wat specialisten, zij adviseren graag. Of download vrijblijvend onze Download vrijblijvend onze special Doordachte Domotica voor meer informatie!

Advertenties

De grootste en oudste bedrijfsmakelaar van de regio Amersfoort. Bel naar 033-4550705 of ga naar www.commavastgoed.nl

Samen creëren we een unieke, waardevolle plek voor werk, leren en ontmoeten. Een fijne omgeving waar je het DNA ervaart en voelt.
www.aleacompany.nl

Geeft inzicht in het ecologisch effect van uw project.
www.ecofect.nl

Kraakverse ingrediënten, eenvoud en verfijning zorgen voor verrassende smaaksensaties.
www.bergpaviljoen.nl

Jou eigentijdse dress- en/of  sophisticated casual maatshirts voor persoonlijk of representatief gebruik.
www.theshirtkitchen.com

Golfclub Hoogland Amersfoort, een prima locatie voor uw zakelijke afspraak.
www.gcha.nl

Niemand leest nog (website)teksten. EVA maakt animatie explainer video’s vanaf € 295,-.
Iets voor jouw bedrijf?
www.explainer-video.agency/nl

Een multidisciplinair team met expertise op het gebied van bouwkunde, – fysica, constructie, projectmanagement en technisch tekenen.
www.bovaco.net

BBAN Bouwbegeleiding & Advies helpt
u o.a. met het verduurzamen van uw vastgoed.

het “promoten” van “kopen” zoals Black Friday hoort daar niet bij.