Welke trends zijn er op het gebied van vloeren?

Bij het kopen van een nieuwe woning of wanneer u uw huidige woning opknapt zijn vloeren onmisbaar. U gaat tenslotte niet op een betonnen vloer lopen, laat staan douchen. Kortom, overal in uw huis zijn vloeren nodig. Maar waar kiest u nu voor en waarom? En wat zijn de trends van 2022? Theo Leeuwenkamp van AV vloeren vertelt u er alles over.

“Een trend die wij veel zien is dat mensen die een huis kopen tegenwoordig de huidige vloeren in dat huis laten repareren, iets dat ook nog eens onze specialiteit is. De vloeren die er al liggen worden op deze manier hergebruikt, waarmee je een soort van vintage look creëert. Dat is op dit moment zeer populair.”

Een vloer van PVC?
“Iets dat de afgelopen jaren ook steeds meer in opmars kwam en dat dit jaar zeker doorzet is het gebruik van PVC-vloeren. Dat is ook niet gek, want PVC-vloeren zijn  sterk, stil en niet te onderscheiden van houten of stenen vloeren. Bovendien zijn ze er in enorm veel unieke en mooie designs, waardoor u altijd de mooiste vloer heeft die precies bij u en uw interieur past.”

“Zeker bij ruimtes die intensief gebruikt worden zoals de keuken, woonkamer en douche, zijn ze uitermate geschikt. Niet alleen vanwege de stevigheid van PVC, maar vooral ook omdat het onderhoud en het schoonmaken ervan bijzonder eenvoudig is. Inmiddels zijn PVC-vloeren ook waterbestendig, wat het zeer geschikt maakt om in de badkamer te gebruiken. Tot slot is ook vloerverwarming zeer goed mogelijk met PVC-vloeren. Al deze voordelen zorgen ervoor dat PVC wel DE trend van 2022 te noemen is.”

Zijn er ook duurzame vloeren?
“De term duurzaamheid doet natuurlijk ook bij vloeren zijn intrede. Hierbij kunnen we denken aan het hergebruiken van hout, of houtsoorten die eenvoudig te herbeplanten zijn. Tegelvloeren zijn uiteraard ook duurzaam. Waar men niet zo snel bij stilstaat is dat PVC – omdat het heel erg lang meegaat en enorm onderhoudsvriendelijk is – eveneens als duurzaam gezien mag worden.”

Conclusie
 “Toch zien we vanwege de term duurzaam langzaam weer meer vraag naar houten vloeren. Vooral gerecyclede vloeren nemen in populariteit toe. Een andere trend die we eerder al in de bouw zagen is dat hout steeds schaarser raakt, waardoor wij verwachten dat hout over een tijdje moeilijker leverbaar gaat worden. Of u nu kiest voor een houten, een tegel- of voor de PVC-vloer, u bent altijd duurzaam in uw keuze.”

Advertenties

Een multidisciplinair team met expertise op het gebied van bouwkunde, – fysica, constructie, projectmanagement en technisch tekenen.
www.bovaco.net

Kraakverse ingrediënten, eenvoud en verfijning zorgen voor verrassende smaaksensaties.
www.bergpaviljoen.nl

Niemand leest nog (website)teksten. EVA maakt animatie explainer video’s vanaf € 295,-.
Iets voor jouw bedrijf?
www.explainer-video.agency/nl

Jou eigentijdse dress- en/of  sophisticated casual maatshirts voor persoonlijk of representatief gebruik.
www.theshirtkitchen.com

Golfclub Hoogland Amersfoort, een prima locatie voor uw zakelijke afspraak.
www.gcha.nl

De grootste en oudste bedrijfsmakelaar van de regio Amersfoort. Bel naar 033-4550705 of ga naar www.commavastgoed.nl

Samen creëren we een unieke, waardevolle plek voor werk, leren en ontmoeten. Een fijne omgeving waar je het DNA ervaart en voelt.
www.aleacompany.nl

BBAN Bouwbegeleiding & Advies helpt
u o.a. met het verduurzamen van uw vastgoed.

het “promoten” van “kopen” zoals Black Friday hoort daar niet bij.

Open chat
1
Kunnen wij je helpen?
Goedendag. Kunnen wij je helpen?