Verbouw je zolder tot volwaardige kamer met de BASkapel

Veel mensen gebruiken hun zolder als opslagplaats voor oude spullen. Een oude tent, boeken die niemand meer leest, of afgedankt speelgoed staan er stof te happen, in een donkere ruimte waar niemand ooit komt. Eeuwig zonde toch? Vooral als je bedenkt hoe makkelijk het is om zo’n oude rommelzolder om te bouwen tot hobbyruimte, gameroom, kantoor of extra slaapkamer! 

Met slimme oplossingen kun je eenvoudig extra vierkante meters winnen in een krappe ruimte onder een schuin dak. Een van die slimme oplossingen is de BASkapel. Met een BASkapel verandert een oude rommelzolder in een prachtige, volwaardige leefruimte, overgoten met daglicht en voorzien van frisse lucht.

Vergunningsvrije dakkapel
De BASkapel is bedacht toen in 2010 de regels voor het plaatsen van een dakopstand versoepeld werden. In de wet WABO werd toen vastgelegd dat dakvensters maximaal 60 centimeter mogen verrijzen uit het dakvlak. Voor een traditionele dakkapel is vaak een vergunning nodig. Dat kost geld en kostbare tijd. Bovendien staan lokale welstandsnormen de plaatsing van een dakkapel vaak in de weg. Bij de BASkapel speelt dit allemaal niet: die is vrijwel altijd probleemloos – vergunningsvrij – te plaatsen. Daarmee is de BASkapel hét laagdrempelige alternatief voor de dakkapel. 

Wat is een BASkapel?
De BASkapel is een schuine opstand op het dak, waarin een of meerdere dakvensters worden geplaatst. De ruimte die u hiermee wint is bijna even groot als bij een ‘normale’ dakkapel. Dat komt omdat de gewonnen ruimte bij een dakkapel zich boven uw hoofd bevindt. En dat is ruimte die u niet gebruikt. De baskapel is weliswaar lager, maar voegt even veel functionele ruimte toe als een dakkapel. 

Extra lichtinval door schuine ramen
Een ander voordeel van de BASkapel is de lichtinval. De schuine ramen van de BASkapel laten veel meer licht binnen dan de verticale ramen van een dakkapel. Tegenwoordig is het zelfs mogelijk om ook aan de bovenkant vensters te plaatsen, waarmee de hoeveelheid daglicht in de kamer nog veel groter wordt. In dit geval spreken we van een BASkapel serre. 
Voor de afwerking van de BASkapel heeft u de keuze uit verschillende soorten dakbedekking, beglazing, zonwering en raamdecoratie. Door te kiezen voor een beglazing met een hoge isolatiewaarde zorgt u voor een optimaal binnenklimaat. Bij voorkeur gebruiken we hiervoor dakramen van VELUX, dat al meer dan 70 jaar bekend staat om zijn oplossingen voor meer daglicht, ventilatie en een beter binnenklimaat. Een BASkapel wordt prefab geleverd en kan meestal in 1 werkdag worden geplaatst.

Check welstandsnormen in uw gemeente
Wilt u zeker weten of een BASkapel in uw gemeente vergunningsvrij geplaatst mag worden? Op  www.vergunningscheck.nl ziet u in één oogopslag of er in uw gemeente bijzondere welstandsnormen gelden die roet in het eten zouden kunnen gooien. Die kans is gelukkig maar klein: het aantal geweigerde BASkapel plaatsingen is in de laatste jaren op de vingers van één hand te tellen.

Meer informatie over de BASkapel of BASkapel serre?
Onze specialisten voorzien u graag van een deskundig advies. Bel met BBAN op 033 – 4563195. Wilt u liever teruggebeld worden?

Advertenties

Samen creëren we een unieke, waardevolle plek voor werk, leren en ontmoeten. Een fijne omgeving waar je het DNA ervaart en voelt.
www.aleacompany.nl

Niemand leest nog (website)teksten. EVA maakt animatie explainer video’s vanaf € 295,-.
Iets voor jouw bedrijf?
www.explainer-video.agency/nl

Golfclub Hoogland Amersfoort, een prima locatie voor uw zakelijke afspraak.
www.gcha.nl

Een multidisciplinair team met expertise op het gebied van bouwkunde, – fysica, constructie, projectmanagement en technisch tekenen.
www.bovaco.net

Kraakverse ingrediënten, eenvoud en verfijning zorgen voor verrassende smaaksensaties.
www.bergpaviljoen.nl

Jou eigentijdse dress- en/of  sophisticated casual maatshirts voor persoonlijk of representatief gebruik.
www.theshirtkitchen.com

De grootste en oudste bedrijfsmakelaar van de regio Amersfoort. Bel naar 033-4550705 of ga naar www.commavastgoed.nl

BBAN Bouwbegeleiding & Advies helpt
u o.a. met het verduurzamen van uw vastgoed.

het “promoten” van “kopen” zoals Black Friday hoort daar niet bij.

Open chat
Kunnen wij je helpen?
Goedendag. Kunnen wij je helpen?