Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Als BBAN zijn wij trots op ons MVO lidmaatschap. Onze passie voor bouwen willen wij op MVO gebied verbinden met de passie voor mensen, kwaliteit en zijn omgeving. Wij hebben maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel staan.

Maar dan komt de vraag hoe doe je dat?

Wij hebben op deze gebieden ons dan ook een aantal ambities gesteld, namelijk:

  • Het creëren van duurzame oplossingen
  • Presteren op een eerlijke en verantwoorde wijzen.Op elk van deze gebieden hebben wij dan ook een aantal aandachtspunten denk hierbij aan

People:

  • Binnen onze organisatie denken wij met elkaar na over MVO problematieken
  • Tijdens het bouwproces zoeken wij partijen bij elkaar door een goede aannemersselectie
  • Teambuilding

Planet:
Milieuvraagstukken zowel in- als extern. Denk bij interne zaken aan kantoor gerelateerde zaken, zoals verbruik van materialen en energie en vervoer. Bij externe zaken kan je denken aan bouwmaterialen en verwerking hier van.

Profit:
Bij dit onderwerp denken wij aan inkoopprocedures en het ondersteunen van maatschappelijke doelen.  

Jaarlijkse BBAN MVO inzet: 

Ieder jaar zet BBAN zich in tijdens de MVO-dag. Op deze dag gaan wij als vrijwilligers aan de slag om stichtingen/organisaties etc. te helpen met klusjes waar zij zelf niet aan toe komen door gebrek aan tijd en/of geld. 
Zie onze inzet en laat je inspireren in de onderstaande MVO-dagen. 

2015 – Stichting Ontmoetingscentrum Entrée Amersfoort
Entrée is een stichting voornamelijk gericht op vrouwen en kinderen uit verschillende culturen, die zich verder willen ontwikkelen om nóg beter te kunnen participeren in de Nederlandse maatschappij. Dit doen zij door middel van voorlichtingsbijeenkomsten, het volgen van Nederlandse les, studiebegeleiding etc. De enthousiaste, gemotiveerde vrijwilligers van Entrée willen een bijdrage leveren aan een maatschappij waarin iedereen de ruimte krijgt om zijn/haar rol te vervullen. 

BBAN heeft de boel daar met liefde grondig opgeknapt en schoongemaakt. Het pand heeft een lik verf gehad, waardoor alles fris en licht oogt. De elektra is aangepast waardoor elke lamp afzonderlijk aan en uit kan en overal zijn tochtstrippen geplaatst. De stichting had namelijk een enorme energienota dus dit hopen we hiermee te kunnen beperken. Om die reden hebben we ook in de speelruimte van de kinderen een wand geplaatst waardoor het warmer wordt. 

Bezoek hier de website van de stichting: https://entree.jouwweb.nl/

2016 – Zorgboerderij de Bremberg
Dit jaar was BBAN aanwezig bij zorgboerderij de Bremberg. Bremberg doet wat ze leuk vinden en waar ze zich goed bij voelen, want alleen als je goed in je vel zit kan je jezelf ontwikkelen. Hier hebben zij hun eigen werkwoord voor: brembergen!

De activiteiten van de zorgboerderij hangen samen met het buitenleven. Een van deze activiteiten is de Vriendentuin, opgericht in samenwerking met Federatie Landbouw en Zorg en de Stichting DOEN. De Vriendentuin is een moestuin en de opbrengst wordt gedoneerd aan de plaatstelijke voedselbank. 

BBAN is ook aan het brembergen geslagen! We hebben een pipowagen aan de zorgboerderij geschonken en tijdens de MVO-dag helemaal opgeknapt. Deze pipowagen wilden zij graag om de spullen die zij verkopen hier mooi uit te kunnen stallen. 

Bezoek hun website hier: http://www.debremberg.com/

2017 – Zorgboerderij de Bremberg
BBAN was nog niet klaar met brembergen, het jaar erop kwamen we terug én met een groter team. Er moest namelijk veel gebeuren. 

Er zijn mobiele kippenhokken gemaakt, deze zijn verrijdbaar zodat de kippen het onkruid goed kunnen verwijderen. Ook is de paardenstal geschilderd, zijn er nieuwe borden gemaakt voor prijsvarianten voor de verkoop van planten en hebben enkelen geholpen met het kappen van bomen. Alle materialen die hiervoor nodig waren heeft BBAN gesponsord.

2018 – Dierentuin Animal farm
Dierentuin Animal Farm is een van de kleinste dierentuinen van Nederland en de enige in Nederland die gratis 7 dagen per week te bezoeken is. Ze zijn erg hard aan het werk om de dierentuin om te vormen naar een moderne dierentuin en ontmoetingsplek waar ieder, jong en oud, in contact kan komen met verscheidene diersoorten, de rust kan komen opzoeken en wat kan leren over dieren en planten. 

Voor de uitvoering van deze plannen zijn zij volledig afhankelijk van vrijwilligers. BBAN voelde zich geroepen om dit jaar bij de dierentuin een handje te helpen. Er zijn muren gemetseld, kozijnen gesteld, gipsplaten plafonds  en electra aangelegd. Verder is er schoongemaakt en zijn er sleuven gefreesd. 

Buiten het vrijwilligerswerk om, is er ook op een andere manier hulp geboden. BBAN heeft samen met Henry Penninkhof financieel gesponsord, de verf is door Schildersbedrijf Timmer geleverd en het hang- en sluitwerk is door Lekkerkerker gedoneerd. Kortom, Animal farm was hier erg blij mee!

Bekijk de website: http://www.animalfarm.nl

2019 – Natuurboerderij de Brinkhorst

Natuurboerderij de Brinkhorst is een ideale ontmoetingsplek voor jong en oud in Vathorst. De Brinkhorst is een oude boerderij die verbouwd is met deels onzichtbare duurzame aanpassingen. De kinderboerderij biedt onderdak aan boerderijdieren van diverse Nederlandse rassen. Elke werkdag worden zij met liefde verzorgd door het groen- en klussenteam van Amerpoort. Amerpoort biedt op deze manier dagbesteding op Natuurboerderij de Brinkhorst.

De vraag richting BBAN van de Brinkhorst was om een kippenhok te bouwen. Dit is een kippenvilla geworden! Er is goed nagedacht over het ontwerp m.b.t. vogelgriep en het feit dat de Brinkhorst een zorgboerderij is, denk hierbij aan extra veiligheidsmaatregelen. Ook was er de wens om de varkensstal helemaal zwart te verven, in stijl van de rest van de boerderij. Timmer Baarn heeft voor deze dag de verf en het schildermateriaal gesponsord, al het andere bouwmateriaal is geleverd door Dunselman Bouw en Bouwbedrijf en tekenburo J. Huurdeman.

Het BBAN team heeft hard gewerkt en de dag is afgesloten met een goed verzorgde BBQ vanuit de Brinkhorst georganiseerd.

Bekijk hier de website van Natuurboerderij de Brinkhorst: https://sro.nl/natuurboerderij-de-brinkhorst/

2023 – Dierenverblijf van Verzorgingshuis de Hofstede (Twello)

Zoals gebruikelijk zetten wij ons jaarlijks in met onze leden voor de landelijke MVO dag. Elk jaar wordt een project opgepakt die opgebouwd of opgeknapt moet worden. Dit jaar hebben wij het dierenverblijf van Verzorgingshuis de Hofstede in Twello een mooie schilderbeurt gegeven. Het dierenverblijf is het onderkomen van de aanwezige dieren, die door jonge ouders met kinderen en de ouderen van de verzorgingshuizen veel bezocht worden.

Mede door de inzet van onze leden, de sponsoring van de verf met toebehoren door schildersbedrijf Timmer Baarn schilderwerken en de levering van overige bouwmaterialen door Venstershop.nl heeft het dierenverblijf weer een mooi aanzien gekregen.

Neem gerust en vrijblijvend contact met ons op!

Het duurt maximaal 10 minuten

Wij maken (ver)bouwen leuk

NIEUW Contact dynamisch in sidebar
Ik wil graag contact

Ik heb een vraag

Ik wil een offerte aanvragen

BBAN Bouwbegeleiding & Advies helpt
u o.a. met het verduurzamen van uw vastgoed.

het “promoten” van “kopen” zoals Black Friday hoort daar niet bij.