De zon(wering) komt er aan!

Jazeker, de zon is onderweg. We gaan weer een warme lente en zomer tegemoet. En hoe lekker dat zonnetje ook is, het is minder leuk als de stralen ervoor zorgen dat je op je TV of computerscherm niets meer kunt zien. Dus is het best handig om goede zonwering te hebben. Gert-Jan Splinter, eigenaar van StyleShutters en Elyts zonwering, vertelt wat er gebeurt op het gebied van zonwering.  

Zon of regen, we zitten graag buiten 

“Laat ik beginnen met uitleggen dat wij werken in de shutterwereld. Zonwering komt in vele variaties, shutters zijn daar een vorm van. Er gebeurt veel met de shutter als zonwering, zowel indoor als outdoor, maar de grootste trend is toch wel de overkapping. Wat we op dit moment veel doen is het plaatsten van zo’n overkapping, met kantelbare lamellendaken. Als ze dicht zitten zijn ze volledig waterdicht, wat wel zo handig is, want wij Nederlanders willen zowel in de zon als in de regen onder onze overkapping zitten.” 

“We hebben kantelbare lamellendaken, maar ook schuivende, of zelfs in de combinatie hiervan. Dit houdt in dat, wanneer je ze kantelt of schuift, de zon vrij spel krijgt om heerlijk naar binnen te schijnen. Ook de zijkanten van de overkapping, kunnen worden voorzien van screens of buitenshutters die open en dicht kunnen, dus je kunt alles geheel naar jouw voorkeur zetten.  

Geen knikarm, maar Pergola 

“Deze vervanger van de ouderwetse “knikarm”, beter bekend onder de naam zonneluifel, is erg in opkomst. De Pergola zonwering heeft namelijk een paar enorme voordelen ten opzichte van de luifel zoals we die kennen. Bij een zonneluifel is is het nooit zeker of je volledig waterdicht zit, mede vanwege het feit dat het doek hol kan gaan staan en dan gaat lekken. Bij de Pergola wordt het doek elektrisch opgerold dankzij de duurzame ZIP screen-technologie, waardoor het doek jaar na jaar strak gespannen in de geleiders hangt en water beter afvoert.” 

Bovendien staat de luifel op twee aluminium palen, waardoor hij minder schuin hoeft te hangen en dus dieper je tuin in kan, tot wel vijf meter. Zo ontstaat meer dan alleen een luifel, maar heb je het al bijna over een volledige overkapping. Ook bij deze variant kun je screens aan de zijkant plaatsen, zodat je ook volledig windvrij kan komen te zitten in elk weertype. De doeken kun je in elke kleur vinden en ze zijn kleurvast en waterbestendig.”  

Over kleur gesproken; ook daar zien we een trend. Waar in het verleden vooral wit gekozen werd, zijn nu de kleuren grijs en antraciet erg in trek. Dit geldt zowel voor de Pergola zonwering als bij de terrasoverkappingen. Het materiaal is aluminium, dus ook nog eens 100% duurzaam. Voor ieder wat wils dus. Wel zo handig nu de zon in aantocht is!” 

Advertenties

Jou eigentijdse dress- en/of  sophisticated casual maatshirts voor persoonlijk of representatief gebruik.
www.theshirtkitchen.com

Samen creëren we een unieke, waardevolle plek voor werk, leren en ontmoeten. Een fijne omgeving waar je het DNA ervaart en voelt.
www.aleacompany.nl

Niemand leest nog (website)teksten. EVA maakt animatie explainer video’s vanaf € 295,-.
Iets voor jouw bedrijf?
www.explainer-video.agency/nl

Golfclub Hoogland Amersfoort, een prima locatie voor uw zakelijke afspraak.
www.gcha.nl

De grootste en oudste bedrijfsmakelaar van de regio Amersfoort. Bel naar 033-4550705 of ga naar www.commavastgoed.nl

Kraakverse ingrediënten, eenvoud en verfijning zorgen voor verrassende smaaksensaties.
www.bergpaviljoen.nl

Een multidisciplinair team met expertise op het gebied van bouwkunde, – fysica, constructie, projectmanagement en technisch tekenen.
www.bovaco.net

BBAN Bouwbegeleiding & Advies helpt
u o.a. met het verduurzamen van uw vastgoed.

het “promoten” van “kopen” zoals Black Friday hoort daar niet bij.

Open chat
1
Kunnen wij je helpen?
Goedendag. Kunnen wij je helpen?