In uw eigen vertrouwde omgeving blijven wonen?

Wilt u in uw eigen vertrouwde huis en omgeving blijven wonen? Misschien heeft uw huis dan wat aanpassingen nodig om nog jaren zelfstandig te kunnen genieten.

De grootste nachtmerrie voor veel ouderen is dat ze hun vertrouwelijke, warme huis moeten verlaten omdat deze ongeschikt wordt voor de leeftijd en de bijbehorende ouderdomsverschijnselen. Het traplopen is vermoeiend en wordt steeds zwaarder, de trap naar beneden lopen wordt gevaarlijker, een rolstoel past nergens tussendoor, de drempels zijn inmiddels te hoog voor de schuifelende voeten of de rollator. U bent al een paar keer bijna uitgegleden in de badkamer. Toch wilt u de komende jaren alle vrijheid van het zelfstandig wonen blijven behouden. Uw eigen plek, uw eigen vertrouwde omgeving, de fijne buren om u heen.

Maar wat als er ineens een ongelukje gebeurt?
Als u plots een heup breekt omdat u gestruikeld en/of gevallen bent: het gebeurt in een onbewaakt ogenblik. In het ergste geval komt u in een rolstoel terecht en dan is er thuis ineens een probleem: het huis is hier absoluut niet op ingericht. En die drempels hadden bij nader inzien eigenlijk al lang verwijderd moeten worden. Ook als het traplopen eigenlijk al niet meer kan, is het vaak al te laat. Een traplift laten monteren is niet zo ingewikkeld als u misschien denkt. De specialisten hebben alle trapsoorten al eens meegemaakt en hebben bijna overal wel een oplossing voor.

Met soms een paar (simpele) aanpassingen in huis kunt u nog heel lang in uw eigen, vertrouwde huis blijven wonen. Een situatie die ieders voorkeur vaak heeft. Voor u, uw kinderen en de overheid.

Wist u dat de overheid in sommige gevallen een handje meehelpt met het bekostigen van een of meerdere aanpassingen in huis? De regering stimuleert ouderen zo lang mogelijk in hun eigen huis te laten wonen. Zij kunnen bijvoorbeeld uw scootmobiel bekostigen, of een traplift. Dit wordt geregeld via de Wet Maatschappelijke Ondersteuning woning, oftewel de WMO. Uw eigen gemeente beheert dit potje en bepaalt de hoogte van het bedrag voor de aanpassing wanneer u dit toegewezen krijgt. Bij de gemeente kunt u eens informatie opvragen om te kijken of u in aanmerking komt voor zo’n bijdrage.

Wat zijn zoal verbouwingen waarmee u het huis levensloopbestendig kunt laten maken?

U kunt denken aan:

• Alle drempels in huis verwijderen
• De ergonomie verbeteren door gordijnen en lampen met een afstandsbediening te regelen en de hoge raampjes elektrisch maken zodat u deze ook met een afstandsbediening open en dicht kunt doen
• De badkamer aanpassen: een instap-bad- of douche bijvoorbeeld.
• De tuin onderhoudsarm maken, zodat u er niets aan hoeft te doen maar er toch volop van kunt genieten
• Keukenaanpassingen maken: de hoogte van de aanrechtbladen verstelbaar maken en de keukenkastjes naar beneden verplaatsen bijvoorbeeld. Ook kan het gasfornuis vervangen worden door elektrisch koken.
• Hoogte aanpassen van de wastafel in badkamer en toilet
• De opstap bij de voor- en achterdeur veiliger maken
• Traplift installeren zodat u rustig boven kunt blijven slapen en badderen

De iets grotere verbouwingen
Bijvoorbeeld de benedenverdieping zo aanpassen dat er gelijkvloers gewoond kan worden. U hoeft dan helemaal niet meer naar boven. Dit vergt wat extra ruimte beneden, of –wanneer u ruimte hebt- een slaap- en bad-gedeelte aanbouwen. Soms kan de garage al omgetoverd worden met wat aanpassingen en bent u jaren veilig onder de pannen. Er kan vaak meer dan u denkt.

Wacht niet tot het te laat is met het nadenken over bovengenoemde aanpassingen. Een ongeluk zit in een kleine hoek, en wanneer u in het gips of een rolstoel bent belandt dan moet u misschien alsnog –tijdelijk- uit uw fijne huis omdat deze er niet op aangepast is.

Al heeft u nog geen plannen, of vindt u het toch nog te vroeg voor aanpassingen, toch kunt u vrijblijvend al wat informatie inwinnen om uzelf te oriënteren op alle mogelijkheden. De specialisten van BBAN komen graag bij u thuis om te kunnen kijken wat er allemaal mogelijk is. Zij kunnen u goed adviseren en tips geven over zaken waar u zelf wellicht nog nooit bij stil hebt gestaan. Bel of mail gerust, BBAN neemt alle tijd voor u, de experts zijn dol op een kopje koffie!

Advertenties

Kraakverse ingrediënten, eenvoud en verfijning zorgen voor verrassende smaaksensaties.
www.bergpaviljoen.nl

Een multidisciplinair team met expertise op het gebied van bouwkunde, – fysica, constructie, projectmanagement en technisch tekenen.
www.bovaco.net

Samen creëren we een unieke, waardevolle plek voor werk, leren en ontmoeten. Een fijne omgeving waar je het DNA ervaart en voelt.
www.aleacompany.nl

Niemand leest nog (website)teksten. EVA maakt animatie explainer video’s vanaf € 295,-.
Iets voor jouw bedrijf?
www.explainer-video.agency/nl

Golfclub Hoogland Amersfoort, een prima locatie voor uw zakelijke afspraak.
www.gcha.nl

Jou eigentijdse dress- en/of  sophisticated casual maatshirts voor persoonlijk of representatief gebruik.
www.theshirtkitchen.com

De grootste en oudste bedrijfsmakelaar van de regio Amersfoort. Bel naar 033-4550705 of ga naar www.commavastgoed.nl

BBAN Bouwbegeleiding & Advies helpt
u o.a. met het verduurzamen van uw vastgoed.

het “promoten” van “kopen” zoals Black Friday hoort daar niet bij.

Open chat
1
Kunnen wij je helpen?
Goedendag. Kunnen wij je helpen?