Regisseren van een bouwproject: zelf doen of liever uitbesteden?

Goed, de bouwplannen staan op papier; iedereen staat er pal achter. Zelfs de financiering van de nieuw- of verbouw is al rond. Prachtig! Maar nu? Wat is de volgende stap? Ga je zelf de bouw zelf begeleiden? Of besteed je de regie van het project liever uit aan een daarin gespecialiseerd bedrijf?

We zetten de voor en tegens voor je op een rijtje.

Een waarheid als een koe: hoe mooi, representatief, efficiënt en duurzaam jouw nieuwe woning straks ook zal zijn, de bouw ervan kent hobbels, vaak zelfs véle hobbels. Tekeningen die niet goed zijn of goed gelezen worden. Toch niet de juiste bouwmaterialen geleverd, of niet op tijd. Onderaannemers die op elkaar wachten tot ze eindelijk eens aan de slag kunnen. De aannemer die alleen maar met dát installatiebedrijf wil werken – wacht even, zijn hier wat belangen verstrengeld? En waarom laten de tegeltjes voor de badkamer en het toilet nou toch zo lang op zich wachten?!

Hoge verwachtingen

Van een regisseur van een bouwproject wordt dan ook veel verwacht, en van alles veel meer dan ‘een beetje’: tijd, tact, geduld, overredingskracht, stressbestendigheid, de ‘taal’ van de bouw machtig, overzicht, communicatieve vaardigheden… Zo kunnen we nog wel even doorgaan. Jij, als regisseur die ook maar voor de eerste keer met dit soort zaken te maken krijgt,  zit midden in dat spanningsveld. Er wordt van alle kanten aan je getrokken. Al die vragen, al die snelle beslissingen die genomen moeten worden, al die tijd die ermee gemoeid is!

Zelf doen

Het is natuurlijk de vraag of jij de tijd, die tact, het geduld en al die andere kwaliteiten in je hebt. Heb je die inderdaad? Dan biedt de regie zélf in hand houden vele voordelen. Op de eerste plaats ben je zelf direct betrokken bij de totstandkoming van het pand: alles heeft zich voltrokken onder jouw directe leiding. Daar mag je best trots op zijn. Bovendien: wil je op het laatste moment toch nog iets nét even anders, dan is het goed mogelijk dat op de bouwplaats direct kenbaar te maken. Je bent zélf aanwezig om die vraag van de installateur tijdens de uitvoering direct te beantwoorden: ‘Moet die leiding daar over de muur, of zo over het plafond?’ Jij bepaalt vanuit de eerste lijn. Dat kan jarenlange (grote) ergernis over in jouw ogen (vaak kleine) onvolkomenheden voorkomen.

Core business

Maar die begeleiding vreet tijd. Enig idee hoeveel uren in bouwbegeleiding gaan zitten; tijd die jij wellicht liever zou willen besteden aan je gezin, aan je werk, aan leuke(re) dingen om te doen? Gelukkig zijn er mensen die van bouwbegeleiding hun expertise en broodwinning hebben gemaakt. Professionals die – met alle respect voor jouw kwaliteiten, hoor – écht verstand van zaken hebben.

Die kan je ook inschakelen.

Uit handen

De externe, onafhankelijke bouwbegeleider neemt jou deze zorgen uit handen. Hij voorkomt dat stress de overhand krijgt.Vanaf het eerste moment, als je wilt al bij de eerste planvorming voor de nieuw- of verbouw, zal de meerwaarde van die bouwbegeleider blijken. Hij brengt zijn kennis, kunde en kwaliteiten in met adviezen die het project verrijken.

Hij stemt die plannen af met de architect en de gemeente en zorgt dat alle nodige vergunningen op tijd binnen zijn. Hij zorgt dat de aansluitingen van de nutsbedrijven op tijd zijn geregeld en gerealiseerd. Hij selecteert de juiste aannemer en onderaannemers, houdt de voortgang zeer kritisch in de gaten, ziet erop toe dat alle afspraken worden nagekomen. En hij houdt de financiën goed, zéér goed in het oog.

BBAN

Zo’n externe bouwbegeleider in het bedrijf BBAN, met enkele honderden aangesloten bouwspecialisten verspreid over het land. Deze bouwregisseurbegeleidt met zijn brede kennis op het gebied van ruimtelijke ordening, architectuur, kostendeskundigheid en bestek en regelgeving al meer dan twintig jaar de realisatie van nieuw- en verbouwingen voor zowel particulieren als bedrijven.

BBAN houdt zijn opdrachtgever snel en overzichtelijk op de hoogte van de vorderingen, de stand van zaken van het budget en van de planning, zodat je wel degelijk bij het bouwproject betrokken blijft, zonder dat het jou kostbare tijd kost.

Bovendien, en ook dat is niet onbelangrijk, weet BBAN dankzij haar enorme netwerk veel betere (financiële) voorwaarden overeen te komen zodat het project veel minder kost dan jij aanvankelijk zelf had berekend.

En dat is je eerste winst, toch?

Advertenties

De grootste en oudste bedrijfsmakelaar van de regio Amersfoort. Bel naar 033-4550705 of ga naar www.commavastgoed.nl

Kraakverse ingrediënten, eenvoud en verfijning zorgen voor verrassende smaaksensaties.
www.bergpaviljoen.nl

Jou eigentijdse dress- en/of  sophisticated casual maatshirts voor persoonlijk of representatief gebruik.
www.theshirtkitchen.com

Golfclub Hoogland Amersfoort, een prima locatie voor uw zakelijke afspraak.
www.gcha.nl

Een multidisciplinair team met expertise op het gebied van bouwkunde, – fysica, constructie, projectmanagement en technisch tekenen.
www.bovaco.net

Samen creëren we een unieke, waardevolle plek voor werk, leren en ontmoeten. Een fijne omgeving waar je het DNA ervaart en voelt.
www.aleacompany.nl

Niemand leest nog (website)teksten. EVA maakt animatie explainer video’s vanaf € 295,-.
Iets voor jouw bedrijf?
www.explainer-video.agency/nl

Geeft inzicht in het ecologisch effect van uw project.
www.ecofect.nl

BBAN Bouwbegeleiding & Advies helpt
u o.a. met het verduurzamen van uw vastgoed.

het “promoten” van “kopen” zoals Black Friday hoort daar niet bij.