Aannemer nodig? Zo pak je dat aan!

Heb je net een nieuw huis gekocht en wil je daar je eigen paleisje van maken? Of heb je lang gespaard en wil je nu eindelijk eens die vurig gewenste verbouwing realiseren? Via online kluswerkplaatsen zijn vaak prima timmerlui en schilders te vinden, maar voor een aanbouw of dakkapel heb je toch echt een aannemer nodig. Alleen, hoe vind je een aannemer die bij je past? 

Je bent als consument misschien geneigd om als eerste naar de kosten te kijken. Maar bij een verbouwing zijn meer factoren van belang. Uiteindelijk is het resultaat datgene wat telt. Ga daarom niet over een nacht ijs bij het kiezen van een aannemer!

Hoe kies je de beste aannemer voor jouw klus? Als je de volgende stappen volgt, is de kans groot dat je een aannemer vindt die de klus naar tevredenheid klaart. 

  1. Zet je wensen duidelijk op een rij. Maak tekeningen van hoe je het wilt hebben, zo gedetailleerd mogelijk. Zo kan een aannemer een accurate prijsopgave maken.
  2. Informeer bij kennissen of ze goede ervaringen hebben met aannemers. Vraag ook naar zaken als communicatie, een nette manier van werken en het nakomen van afspraken.
  3. Nodig aannemers uit en bespreek met hun je wensen. Een aannemer die goed doorvraagt om scherp te krijgen hoe jij het precies wilt hebben, is waarschijnlijk beter in staat om het gewenste resultaat te bereiken. 
  4. Vraag de aannemer of hij je vergelijkbare verbouwingen kan laten zien die hij gerealiseerd heeft. Zo heb je een indruk van zijn manier van werken en het afwerkingsniveau dat je kunt verwachten.
  5. Vergelijk minimaal 3 offertes van aannemers met elkaar. Let daarbij niet alleen op de prijs, maar ook op het voorgestelde materiaal, de planning en garantie. Het is bijvoorbeeld een hele geruststelling als je zeker weet dat de klus sowieso wordt afgemaakt, ook als je eigen aannemer daar niet toe in staat is.
  6. Laat je gevoel meewegen als je een keuze maakt. Heb je een goede klik met een aannemer? Dan is de kans groot dat je samen tot een goed resultaat zult komen. Anderzijds kan iemand die je onprettig in de omgang vindt, je verbouwing uiterst onaangenaam maken

Duidelijke afspraken
Heb je een keuze voor een aannemer gemaakt? Dan is het belangrijk dat de afspraken helder zijn en dat ze worden nagekomen. Veel klachten over aannemers zijn terug te voeren op communicatie. Neem daarom in de planning overlegmomenten op om de voortgang te bespreken. Dat geeft jou de gelegenheid om vragen te stellen en de aannemer kan op tijd zaken aankaarten waar hij tijdens de klus tegenaan loopt. 

Als er sprake is van meerwerk, vraag je de aannemer om een nieuwe offerte. Zo is van tevoren helder wat je voor het extra geld kan verachten en beperk je het risico op verrassingen achteraf.

BBAN aannemersselectie Het is duidelijk: het kiezen van een aannemer voor je verbouwing dient zorgvuldig te gebeuren. Twijfel je, ondanks het stappenplan hierboven, of je daar zelf toe in staat bent? Vertrouw dan op de ervaring en deskundigheid van BBAN en maak gebruik van onze aannemersselectie. Dan begeleiden wij je bij het aanbestedingsproces, leggen we de afspraken met de aannemer zwart op wit vast en zorgen we dat je een eerlijke prijs betaalt. Dit kan je veel geld en zorgen besparen!

Bouwcalculator Ben je nog niet zo ver om een aannemer te kiezen, maar wel nieuwsgierig wat je verbouwing ongeveer gaat kosten? Onze bouwcalculator geeft je aan de hand van je bouw- of verbouwwens een indicatie van de bouwkosten.

Advertenties

Jou eigentijdse dress- en/of  sophisticated casual maatshirts voor persoonlijk of representatief gebruik.
www.theshirtkitchen.com

De grootste en oudste bedrijfsmakelaar van de regio Amersfoort. Bel naar 033-4550705 of ga naar www.commavastgoed.nl

Golfclub Hoogland Amersfoort, een prima locatie voor uw zakelijke afspraak.
www.gcha.nl

Een multidisciplinair team met expertise op het gebied van bouwkunde, – fysica, constructie, projectmanagement en technisch tekenen.
www.bovaco.net

Geeft inzicht in het ecologisch effect van uw project.
www.ecofect.nl

Niemand leest nog (website)teksten. EVA maakt animatie explainer video’s vanaf € 295,-.
Iets voor jouw bedrijf?
www.explainer-video.agency/nl

Samen creëren we een unieke, waardevolle plek voor werk, leren en ontmoeten. Een fijne omgeving waar je het DNA ervaart en voelt.
www.aleacompany.nl

Kraakverse ingrediënten, eenvoud en verfijning zorgen voor verrassende smaaksensaties.
www.bergpaviljoen.nl

BBAN Bouwbegeleiding & Advies helpt
u o.a. met het verduurzamen van uw vastgoed.

het “promoten” van “kopen” zoals Black Friday hoort daar niet bij.