Sorry meneer, de vergunningsaanvraag is even blijven liggen

‘Ik wist dat we over veel moesten nadenken, maar zó veel. Vergunningen die teveel aandacht vragen, aannemers die zich nooit aan de planning houden en medewerkers die niet door kunnen met hun werk.’ Herkenbaar? Lees dan hier meer over de valkuilen bij verbouw of nieuwbouw. En hoe u niet de zoveelste wordt die daar intrapt.

Top 10 valkuilen 
1. Geen heldere planning.
2. Onderschatting impact van ver(nieuw)bouw.
3. Gevoel gaat voor feiten.
4. Prijs gaat voor kwaliteit.
5. Afspraken zijn niet vastgelegd.
6. Benodigde vergunning is niet gecheckt.
7. Offertes zijn niet vergeleken.
8. Project duurt langer dan gepland.
9. Project is duurder dan gepland.
10. Men denkt alles zelf te kunnen. 

Aannemers verschuilen zich
Matige aannemers verschuilen zich vaak achter zinnen als: ‘Uitgesloten zijn alle werkzaamheden en leveringen die niet in deze opgave zijn opgenomen. Terwijl u toch mag verwachten dat een aannemer deskundig is en weet wat er voor de gewenste bedrijfsverbouwing nodig is? De aangenomen Wet Kwaliteitsborging die eerder dit jaar in de Eerste Kamer is aangenomen biedt hier al wat soelaas. De wet versterkt de positie van de particuliere en zakelijke bouwconsument. De aannemer moet sinds 14 mei 2019 bij de oplevering van het bouwwerk namelijk aantonen dat aan de regelgeving is voldaan. 

Vergunning nodig, oh?
Controleer voordat u gaat bouwen of verbouwen of u een vergunning nodig heeft. Als u gaat slopen, check dan of u een sloopmelding moet doen. Beide checks zijn te doen via de Vergunningscheck van het Omgevingsloket. Na de check kunt u de vergunning online aanvragen of de sloopmelding indienen.

Succesvol verbouwen
En zo zijn er legio oorzaken waardoor bouwprojecten te lang duren, te duur zijn en stress opleveren. U hebt zelf echter ook een sleutel in handen tot een succesvolle nieuwbouw of verbouw. Onderstaande tien tips kunnen u op weg helpen. 

10 Tips voor een succesvolle verbouwing
1. Maak een planning. 
2. Kies voor betrouwbare partners. 
3. Laat prijs niet altijd boven kwaliteit gaan.
4. Zorg voor een realistisch plan.
5. Calculeer tegenslagen (en dus vertraging of meerkosten) in.
6. Baseer u op feiten en vraag referenties na.
7. Leg afspraken met aannemers en andere partijen schriftelijk vast.
8. Vraag minimaal drie offertes op.
9. Check de benodigde vergunningen van tevoren.
10. Wees eerlijk tegen uzelf.

Heeft u weinig tijd?
Er komt heel wat kijken bij een succesvol bouwproject. Heeft u weinig tijd en wilt u van alle zorgen af zijn? Dan is het slim een professioneel bouwbegeleidingsbureau in de arm te nemen. Dat kent het klappen van de zweep, zodat u zich kunt richten op uw core business.

Excelleren vanaf de eerste minuut
Professionele, onafhankelijke bouwbegeleiding betekent dat u kunt toewerken naar een kantoor of bedrijfspand waar het prettig werken is, al vanaf de eerste minuut. Een mens functioneert nu eenmaal beter in een fijne omgeving, zo ook op kantoor. Belangrijk dus om al aan de tekentafel goed advies over het Programma van Eisen te krijgen, over duurzame oplossingen en een slim bestek. Laat u adviseren aan de hand van een helder stappenplan voor zakelijke verbouwing. Zo creëert u een werkplek waarin iedereen kan excelleren. 

Inzichtelijk kostenplaatje
Zorg dat uw nieuwbouw of verbouw geen zenuwslopend en eindeloos proces wordt. Vraag een goed uitgewerkt projectplan en een inzichtelijk kostenplaatje. Een transparant traject waarbij u stapsgewijs tot de gewenste nieuwbouw of verbouw komt, zodat u zich niet druk hoeft te maken om de details. Daar is onafhankelijke bouwbegeleiding namelijk voor, vinden wij! 

Bouwkundige miskleunen vermijden
BBAN Bouwbegeleiding & Advies beschikt over uitgebreide bouwkundige kennis en is op de hoogte van de allerlaatste wet- en regelgeving. Hierdoor kunnen wij u behoeden voor bouwkundige miskleunen, onduidelijke afspraken, financiële tegenvallers en te late oplevering. Want die wilt u natuurlijk vermijden! Omdat ook architecten, aannemers en bouwbedrijven weten wat ze aan ons hebben, kunnen wij goede deals sluiten. Van dat voordeel profiteert u direct mee. 

Kostenindicatie van uw bouwplannen
Het is fijn om alvast een globaal inzicht te hebben van de te verwachten kosten. Onze bouwcalculator geeft u een ruwe schatting op basis van kengetallen en gemiddelden, die wij uit ervaring hebben vastgesteld. Voor een advies en een calculatie op maat, gericht op uw situatie, raden we een vrijblijvend adviesgesprek aan. Neem hiervoor contact met ons op. 

Advertenties

Samen creëren we een unieke, waardevolle plek voor werk, leren en ontmoeten. Een fijne omgeving waar je het DNA ervaart en voelt.
www.aleacompany.nl

Niemand leest nog (website)teksten. EVA maakt animatie explainer video’s vanaf € 295,-.
Iets voor jouw bedrijf?
www.explainer-video.agency/nl

Kraakverse ingrediënten, eenvoud en verfijning zorgen voor verrassende smaaksensaties.
www.bergpaviljoen.nl

Jou eigentijdse dress- en/of  sophisticated casual maatshirts voor persoonlijk of representatief gebruik.
www.theshirtkitchen.com

Een multidisciplinair team met expertise op het gebied van bouwkunde, – fysica, constructie, projectmanagement en technisch tekenen.
www.bovaco.net

Golfclub Hoogland Amersfoort, een prima locatie voor uw zakelijke afspraak.
www.gcha.nl

De grootste en oudste bedrijfsmakelaar van de regio Amersfoort. Bel naar 033-4550705 of ga naar www.commavastgoed.nl

BBAN Bouwbegeleiding & Advies helpt
u o.a. met het verduurzamen van uw vastgoed.

het “promoten” van “kopen” zoals Black Friday hoort daar niet bij.

Open chat
Kunnen wij je helpen?
Goedendag. Kunnen wij je helpen?