Duurzame hypotheken: hoe je jouw woning groen maakt en geld bespaart

De laatste jaren wordt er steeds meer aandacht besteed aan duurzaamheid en het verminderen van onze ecologische voetafdruk. En maar goed ook! Wist jij dat je niet alleen energie kunt besparen met een duurzame woning, maar zelfs geld kunt besparen met het oversluiten / afsluiten van een duurzame hypotheek?

Een duurzame hypotheek is een lening die speciaal is ontworpen voor mensen die hun woning willen verduurzamen. Je kunt je huis op verschillende manieren verduurzamen, denk aan: het installeren van zonnepanelen, je huis isoleren of het aanschaffen van een warmtepomp. Door deze investeringen wordt je huis energiezuiniger, waardoor je niet alleen het milieu helpt, maar ook maandelijks bespaart op je energierekening.

Welke energiebesparende maatregelen leveren het meeste op?

Bij particulieren woningen is het vooral het laten isoleren van de spouwmuren en kruipkelder. Andere maatregelen die energie kunnen besparen is het plaatsen van dubbelglas of triple glas. Hierdoor houdt de warmte binnenshuis en hoeft de verwarming minder hard te werken.

Voordelen van een duurzame hypotheek

Een duurzame hypotheek kent vele voordelen. Zo is de rente vaak lager bij een duurzame hypotheek dan bij een normale hypotheek. Daarnaast is het bedrag dat je kunt lenen vaak hoger, omdat je kunt aantonen dat je huis meer waard wordt door de duurzame investeringen die je gaat doen. Bovendien kun je bij sommige banken korting krijgen op de hypotheekrente als je bijvoorbeeld zonnepanelen op je dak hebt geïnstalleerd.

Er zijn verschillende banken die duurzame hypotheken aanbieden. Het is belangrijk om te onderzoeken welke bank het beste bij jou past en wat de voorwaarden zijn. Zo kun je bijvoorbeeld bij Triodos Bank een duurzame hypotheek afsluiten met een rentekorting als je jouw woning verduurzaamt. Hoe energiezuiniger je huis, hoe lager je rente. Ook geeft Triodos een extra lening om je huis te verduurzamen tegen 0% rente als je de lening aanvraagt tussen 21-07-2021 en 30-09-2023. 

En natuurlijk: naast de financiële voordelen van een duurzame hypotheek draag je ook bij aan een betere wereld voor iedereen. Je vermindert immers de CO2-uitstoot en zorgt voor een betere leefomgeving. En laten we eerlijk zijn, wie wil er nou niet besparen op zijn energierekening?

Kortom, een duurzame hypotheek is een slimme investering voor iedereen die zijn steentje wil bijdragen aan een betere wereld. Met deze hypotheek maak je je huis groen en bespaar je geld. Dat is een win-win situatie voor iedereen.

Advertenties

Een multidisciplinair team met expertise op het gebied van bouwkunde, – fysica, constructie, projectmanagement en technisch tekenen.
www.bovaco.net

Jou eigentijdse dress- en/of  sophisticated casual maatshirts voor persoonlijk of representatief gebruik.
www.theshirtkitchen.com

De grootste en oudste bedrijfsmakelaar van de regio Amersfoort. Bel naar 033-4550705 of ga naar www.commavastgoed.nl

Golfclub Hoogland Amersfoort, een prima locatie voor uw zakelijke afspraak.
www.gcha.nl

Kraakverse ingrediënten, eenvoud en verfijning zorgen voor verrassende smaaksensaties.
www.bergpaviljoen.nl

Samen creëren we een unieke, waardevolle plek voor werk, leren en ontmoeten. Een fijne omgeving waar je het DNA ervaart en voelt.
www.aleacompany.nl

Niemand leest nog (website)teksten. EVA maakt animatie explainer video’s vanaf € 295,-.
Iets voor jouw bedrijf?
www.explainer-video.agency/nl

BBAN Bouwbegeleiding & Advies helpt
u o.a. met het verduurzamen van uw vastgoed.

het “promoten” van “kopen” zoals Black Friday hoort daar niet bij.

Open chat
Kunnen wij je helpen?
Goedendag. Kunnen wij je helpen?