Waar moet je op letten bij een nieuwe badkamer?

Sta je er wel eens bij stil hoeveel tijd je in de badkamer doorbrengt? Douchen, tandenpoetsen, een lekker relaxed bad: in de badkamer beleef je een momentje voor jezelf. Vroeger zagen badkamers er vaak uit als zwembaden: witte tegels, felle verlichting. Maar tegenwoordig zijn het echte wellnessruimtes, voorzien van alle luxe, comfort en sfeervolle verlichting. Is jouw badkamer toe aan een make over? Dan hebben we hier een aantal tips voor je.

Een badkamer moet een prettige ruimte zijn om te verblijven, zodat je optimaal van die verwenmomentjes geniet. Er is veel mogelijk in badkamerland, dus neem vooral de tijd om je wensen duidelijk te krijgen. Ga eens kijken bij verschillende showrooms en blader op je gemak door catalogi van fabrikanten. Als je op vakantie iets ziet wat je mooi vindt, schrijf dat dan op of maak er een foto van.

Online inspiratie opdoen werkt natuurlijk ook fantastisch: zo zijn er duizenden borden met badkamerideeën op Pinterest

Indeling 
Wil je weten wat de beste indeling is voor jouw badkamer, meet dan eerst de ruimte goed op en begin dan gewoon schetsen. Hou rekening met de draairichting van deuren en ramen en de plaats van aansluitingen en afvoeren. 
Heb je een kleine badkamer? Prop hem dan niet te vol. Je moet er zelf ook nog bij passen en als je de badkamer met meer mensen deelt, is het fijn als je elkaar niet in de weg zit. Er zijn overigens genoeg trucs om een kleine badkamer groter te laten lijken. Bijvoorbeeld met spiegels of met donkere tegels op de vloer. 

Gezinssituatie 
De inrichting van de badkamer moet bij je gezinssituatie passen. Met een groot gezin kan het dringen zijn voor de spiegel en is een dubbele wastafel geen overbodige luxe. Als je alleen woont kun je de ruimte van die extra wastafel misschien beter gebruiken voor een grote inloopdouche. Zijn er kleine kinderen in huis? Voor hen is lekker badderen een genot. Maar voor ouderen kan het lastig en zelfs onveilig zijn om in en uit het bad te stappen. 

Denk dus goed na over wat jij belangrijk vindt. Realiseer je daarbij ook dat een badkamer tien tot twintig jaar meegaat en dat je thuissituatie kan veranderen. 

Energie en duurzaamheid
De keuzes die je maakt hebben gevolgen voor je energieverbruik. Een bad vullen kost meer energie dan een warme douche. En een bubbelbad is helemaal een grootverbruiker. Wil je de stookkosten beperken? Informeer dan eens naar de mogelijkheden van vloerverwarming. Daarmee breng je de badkamer snel op een aangename temperatuur en heb je altijd warme voeten. Een waterbesparende douchekop en thermostaatkraan helpen je ook om water en energie te besparen.

Ventilatie
Een badkamer is warm en vochtig. Ideaal voor schimmels en bacteriën. Daar zit je niet op te wachten. Zorg daarom altijd voor goede ventilatie. Een open raam kan helpen om de stoom van de douche af te voeren, maar ook mechanische ventilatie is belangrijk. Een goed ventilatiesysteem is een investering waard, want een goed binnenklimaat is belangrijk voor je gezondheid.

Verlichting
Licht is een enorme sfeermaker, ook in de badkamer. Het fijnste is als je de verlichting kunt aanpassen aan wat je aan het doen bent. Bij het scheren en epileren heb je immers graag veel licht, maar als je lekker ontspannen in de jacuzzi ligt, is wat zachter licht wel zo gezellig. Dimbare spotjes zijn dan een goede oplossing. Let er altijd op dat de materialen die je kiest geschikt zijn voor gebruik in een vochtige ruimte.

Kies voor vakwerk
De kosten van een nieuwe badkamer kunnen enorm variëren. En met de aanschaf van de materialen ben je er nog niet: je kunt er grofweg dezelfde kosten bij optellen voor de installatie. Zelf doen is meestal geen goed idee, tenzij je echt deskundig bent. Verkeerd aangesloten leidingen en elektra kunnen levensgevaarlijke situaties opleveren. En slecht uitgevoerd stuc- of tegelwerk wordt na verloop van tijd een bron van ergernis. Werk daarom alleen met echte vakmensen en ga niet zelf lopen knutselen. 

Eerlijk advies
Ga je voor het allerbeste resultaat? Laat je dan adviseren & begeleiden door een expert van BBAN. Wij bieden je een deskundig en eerlijk advies en helpen je om binnen jouw budget het maximale uit je badkamer te halen. Neem contact op via info@bban.nl , bel 033 – 456 31 95 of vul ons contactformulier in.

Advertenties

Geeft inzicht in het ecologisch effect van uw project.
www.ecofect.nl

Een multidisciplinair team met expertise op het gebied van bouwkunde, – fysica, constructie, projectmanagement en technisch tekenen.
www.bovaco.net

Niemand leest nog (website)teksten. EVA maakt animatie explainer video’s vanaf € 295,-.
Iets voor jouw bedrijf?
www.explainer-video.agency/nl

Kraakverse ingrediënten, eenvoud en verfijning zorgen voor verrassende smaaksensaties.
www.bergpaviljoen.nl

Golfclub Hoogland Amersfoort, een prima locatie voor uw zakelijke afspraak.
www.gcha.nl

De grootste en oudste bedrijfsmakelaar van de regio Amersfoort. Bel naar 033-4550705 of ga naar www.commavastgoed.nl

Samen creëren we een unieke, waardevolle plek voor werk, leren en ontmoeten. Een fijne omgeving waar je het DNA ervaart en voelt.
www.aleacompany.nl

Jou eigentijdse dress- en/of  sophisticated casual maatshirts voor persoonlijk of representatief gebruik.
www.theshirtkitchen.com

BBAN Bouwbegeleiding & Advies helpt
u o.a. met het verduurzamen van uw vastgoed.

het “promoten” van “kopen” zoals Black Friday hoort daar niet bij.