Over alle bouwgrenzen heen denderen. Het gebeurt nogal eens!

“Hoe kan dat budget nou zo overschreden worden? En waarom gaat de bouw weken langer duren? Er was toch een plan van aanpak? En een deadline?”

Bovenstaande vragen rollen regelmatig uit de mond van wanhopige opdrachtgevers. De klanten die hun hele vertrouwen in handen van een bouwbegeleidingsbedrijf hebben gelegd, omdat deze hen verzekerde binnen de afgesproken tijd te bouwen en binnen het beraamde budget te blijven. En dan toch dit: een flink overschreden budget en de bouw die weken langer duurt dan gepland. 

Hoe kan dit? Waarom gebeurt dit?
Doodeenvoudig. Het project wordt niet goed bestuurd. Er is niet diep in de materie gedoken, er is geen goede planning gemaakt, de risicofactoren zijn niet in kaart gezet en met marktontwikkelingen is al helemaal geen rekening gehouden. Het was een beetje ‘op goed geluk,’ zeg maar. Vaak gebeuren dit soort zaken om de opdracht maar binnen te krijgen. Zien we daarna wel weer, toch? 

Wat is het verschil?
Het is zo van belang om een betrouwbare partij voor de verbouwing te zoeken. Een gespecialiseerd bedrijf dat kan laten zien dat zij gedegen werk levert, voor de afgesproken prijs en binnen de tijd die zij hebben beraamd. Ook dat is kwaliteit. BBAN heeft een volledig planningsprogramma waar mee gewerkt wordt. Een procedure gebaseerd op de belangrijkste bakens: organisatie, informatie, planning, budget, risicomanagement en kwaliteitsbewaking.  

Het belangrijkste aspect naar de klant toe is eerlijkheid en transparantie. De opdrachtgever moet direct een in kaart gebrachte planning kunnen bekijken, zonder losse eindjes of ‘dat zien we later wel.’ Een klant moet een totaaloverzicht kunnen overzien en weten waar hij aan toe is, zonder verrassingen achteraf. 

De eerlijkheid bestaat niet alleen uit de transparantie van de kosten, maar ook of bijvoorbeeld een project haalbaar is voor het beraamde budget. Zo niet, dan bestaat de kwaliteit uit het creatief meedenken van de bouwbegeleider om het zo te realiseren dat het wél binnen het budget past. Maar ook de eerlijkheid gebieden wanneer het echt onmogelijk is voor deze prijs. Hier heeft de klant tenminste wat aan. Ook duurzaamheid is inmiddels een belangrijk onderwerp bij het bouwen. Goedkoop is niet altijd duurzaam: wanneer moet er weer vervangen worden? Hoeveel tijd en geld wil een klant besteden aan onderhoud? Vragen waar een opdrachtgever niet echt verstand van heeft. BBAN denkt hier vooraf al over na en adviseert over de verschillende mogelijkheden. 

Het staat of valt met helder communiceren
Zorgvuldige communicatie is dus de belangrijkste verbinding tussen de klant en de bouwbegeleiding. Duidelijkheid over de kosten, het tijdsbestek en alles wat er verder bij komt. En vooral: regelmatig overleg. Is de planning nog haalbaar? Wat zijn de risicofactoren? Moet hierin bijgestuurd worden gedurende het project of loopt alles precies volgens plan? Is de klant nog steeds tevreden?

Wil de opdrachtgever iets wijzigen gedurende het proces? Hoe gaan we dit aanpakken en wat zijn de kosten hier voor? Hoe zijn de ontwikkelingen op de markt? Moet er bijgestuurd worden of is het efficiënter om een iets andere richting te kiezen? Rijzen de prijzen van een bepaalde grondstof ineens de pan uit vanwege schaarste, hoe lossen we dit op? Wat is een alternatief? Een ervaren bouwbegeleider denkt in alles mee; die heeft dit allemaal al eens bij de kladden gehad. 

Een klant wil gehoord en gezien worden. Dat er meegedacht wordt door experts. Dat zou vanzelfsprekend moeten zijn bij grote beslissingen. Het bouwen van een huis gebeurt niet elke dag, dit zijn onzekere tijden voor een opdrachtgever. Hoe fijn is het dan om bij alle vragen, bij alle twijfel en bij alle keuzes even de telefoon te kunnen pakken om te kunnen overleggen met een eigen, vertrouwde bouwbegeleider?

Wilt u dat? Neem dan contact met ons op.

Advertenties

Niemand leest nog (website)teksten. EVA maakt animatie explainer video’s vanaf € 295,-.
Iets voor jouw bedrijf?
www.explainer-video.agency/nl

Een multidisciplinair team met expertise op het gebied van bouwkunde, – fysica, constructie, projectmanagement en technisch tekenen.
www.bovaco.net

Samen creëren we een unieke, waardevolle plek voor werk, leren en ontmoeten. Een fijne omgeving waar je het DNA ervaart en voelt.
www.aleacompany.nl

Jou eigentijdse dress- en/of  sophisticated casual maatshirts voor persoonlijk of representatief gebruik.
www.theshirtkitchen.com

De grootste en oudste bedrijfsmakelaar van de regio Amersfoort. Bel naar 033-4550705 of ga naar www.commavastgoed.nl

Kraakverse ingrediënten, eenvoud en verfijning zorgen voor verrassende smaaksensaties.
www.bergpaviljoen.nl

Golfclub Hoogland Amersfoort, een prima locatie voor uw zakelijke afspraak.
www.gcha.nl

BBAN Bouwbegeleiding & Advies helpt
u o.a. met het verduurzamen van uw vastgoed.

het “promoten” van “kopen” zoals Black Friday hoort daar niet bij.

Open chat
1
Kunnen wij je helpen?
Goedendag. Kunnen wij je helpen?