Bent u nog happy in uw huis?

Woont u in het huis van uw dromen? Of heeft u nog wensen te realiseren? Uit onderzoek blijkt dat minder dan een kwart van de Nederlanders zijn woonsituatie ideaal vindt. Logisch, want je persoonlijke wensen en behoeften veranderen je leven lang en je huis verandert niet vanzelf mee. Is het verschil tussen die twee te groot geworden? Dan kun je drie dringen doen: accepteren, verhuizen of verbouwen.

Elke huiseigenaar herinnert zich het moment dat hij zijn woning kocht. Dat trotse gevoel van een eigen plek. Voor het eerst op eigen benen, of samenwonen met je geliefde. Misschien zelfs wel het begin van een gezin. Wat de reden van je verhuizing ook is, je kiest een woning die bij je past. Op dat moment is dat ene huis voor jou bijna helemaal perfect. Beter dan dit gaat het niet worden.

En dan ga je verder met je leven. Kleine kinderen worden groot, de stad bevalt toch minder goed dan je vooraf dacht, of je mist een grote tuin om je eigen groenten te verbouwen. Je huis gaat steeds minder passen bij je situatie. 

Verhuizen of verbouwen?
Als je het punt bereikt hebt dat je niet meer happy bent in je huis, zijn er gelukkig manieren om daar iets aan te doen. In veel gevallen is verhuizen de beste optie. Dat hangt vaak samen met de levensfase waarin je verkeert, die maakt dat je een andere omgeving zoekt. De een wil naar een wijk waar kinderen kunnen spelen, de ander zoekt een boerderijtje met een lapje grond. En wie wat ouder is, kiest misschien voor het gemak van een appartement, met alle voorzieningen in de buurt.

Maar wat als je het nog wel naar je zin hebt op de plek waar je woont, maar je huis is gedateerd, of je hebt alleen wat extra ruimte nodig? Dan kan de optie van verbouwen aantrekkelijk zijn. Opbouwen, aanbouwen, uitbreken, renoveren. Er is heel veel mogelijk. De vraag die je hierbij altijd moet stellen, is of het de investering waard is.

Want een verbouwing kan flink in de papieren lopen en niet elke verbouwing is een verbetering. Waardevermeerdering is een belangrijk punt als je financiering nodig hebt voor je verbouwing. En als je vroeg of laat je huis nog eens te koop wilt zetten, is het ook wel verstandig om alvast met de toekomst rekening te houden. Dus geen geld uitgeven aan zaken die een woning onverkoopbaar maken, of die je nooit meer terugverdient.

Hier leest u welke verbouwing het meeste oplevert bij de verkoop van uw huis.

Hoe ziet uw ideale woning eruit?
Als u tot de gelukkigen behoort die in de woning van zijn dromen woont, dan hoeft u niks te doen. Maar heeft u nog een wensenlijstje af te vinken, dan komen we graag met u in contact. Onze specialisten kunnen u perfect begeleiden bij het in kaart brengen van de mogelijkheden en adviseren over verbouwen of verhuizen. 

Wordt het uiteindelijk verbouwen? 
Ook dan zijn wij u graag van dienst. Met tekeningen, berekeningen en vergunningaanvragen bijvoorbeeld. Of met het selecteren van de beste architect of aannemer. Wij helpen u verstandige keuzes maken. Neem direct contact op met BBAN of bel 033 – 4563195.

Advertenties

Kraakverse ingrediënten, eenvoud en verfijning zorgen voor verrassende smaaksensaties.
www.bergpaviljoen.nl

Niemand leest nog (website)teksten. EVA maakt animatie explainer video’s vanaf € 295,-.
Iets voor jouw bedrijf?
www.explainer-video.agency/nl

Golfclub Hoogland Amersfoort, een prima locatie voor uw zakelijke afspraak.
www.gcha.nl

De grootste en oudste bedrijfsmakelaar van de regio Amersfoort. Bel naar 033-4550705 of ga naar www.commavastgoed.nl

Samen creëren we een unieke, waardevolle plek voor werk, leren en ontmoeten. Een fijne omgeving waar je het DNA ervaart en voelt.
www.aleacompany.nl

Een multidisciplinair team met expertise op het gebied van bouwkunde, – fysica, constructie, projectmanagement en technisch tekenen.
www.bovaco.net

Jou eigentijdse dress- en/of  sophisticated casual maatshirts voor persoonlijk of representatief gebruik.
www.theshirtkitchen.com

BBAN Bouwbegeleiding & Advies helpt
u o.a. met het verduurzamen van uw vastgoed.

het “promoten” van “kopen” zoals Black Friday hoort daar niet bij.

Open chat
Kunnen wij je helpen?
Goedendag. Kunnen wij je helpen?