Wat zijn de nieuwe interieur- en woontrends voor 2022?


Een nieuw jaar betekent vaak ook nieuwe ideeën voor je huis. Wellicht wil je verbouwen of je interieur weer wat vernieuwen. Maar welke kleuren doe je op je muur, wat voor meubilair kies je uit en pak je ook je kozijnen aan? Allemaal vragen die je gaandeweg tegen kunt komen. Uiteraard moet jouw eigen smaak leidend zijn, jij moet er tenslotte in wonen, maar we helpen je graag een eindje op weg met tips en trends voor 2022, geleverd door één van onze BBAN ontwerpers, Teunard Legemaat.

Wat doen we met het meubilair?

“Het thema voor 2022 wordt rust en eenvoud. We hebben natuurlijk een heel bijzonder jaar achter de rug, dus wordt het tijd rust te pakken, zo ook in je interieur. We gaan dit jaar de natuur wat meer naar binnen brengen om die rust te creëren. We kiezen daarom voor ronde vormen en zacht voelbare, organische texturen. Een voorbeeld is schapenvacht, of zoals ik het noem teddybeerstof. Hiermee zorg je ervoor dat de natuur voelbaar wordt in huis.”

“Vanzelfsprekend mag er dus ook meer groen en beplanting in je interieur komen. Hoe meer hoe beter. De vintage trend die al jaren in de kleding gaande is, verplaatst zich nu ook naar je meubels. Stoelen, banken en tafels met een tweede leven geven je interieur extra warmte en rust. De afgelopen jaren zagen we de trend dat de deuren in huis zwart staal werden. Nu gaan we kiezen uit meerdere kleuren, waarbij je moet denken aan wit, sand, brons en blank staal. Zwart blijft ook, maar de kleur is natuurlijk afhankelijk van je meubels en welke kleuren je muren krijgen.”

Welke kleuren smeren we op onze muren in 2022?

“Ook voor de muren kiezen we het aankomende jaar voor zachte, aardse tinten als beton-, zand-, hout- en natuursteentinten. Terra (roest), groen, wit, sand, crème en grijs accentueren eveneens het aardse karakter. Aankomend jaar werk ik eveneens graag met Indigo blauw en zwart. Bij het deur en raambeslag kun je gedurfd gaan voor bijvoorbeeld zwart, gunmetal grijs, brons, koper en goud.”

Wat gebeurt er met de tuin?

“Het is aan te raden de tuin te betrekken bij het kiezen van je interieur. Ik ontwerp een tuin met het interieur in gedachten, zodat er harmonie tussen binnen en buiten ontstaat. Wat zijn de zichtlijnen? Waar wordt spanning gevraagd? Waar kan je een statement maken? Ook breng ik graag hoogtes aan in tuinen en maak ik subtiele, goed doordachte tuinverlichting, huisvesting voor vogels en overige dieren en insecten in de tuin.”

“In 2022 zullen ook de voelbare en organische vormen en texturen meer terugkomen in je tuin dan voorheen, waardoor deze het interieur mooi aanvult. Meer bomen is het devies voor het nieuwe jaar. Bij nieuwbouwprojecten wordt er het aankomende jaar ook meer aandacht aan groen besteed. Kortom, veel natuur in zowel beplanting als kleuring het aankomende jaar, zodat je rust en eenvoud krijgt in je woning en je tuin.”

Advertenties

Kraakverse ingrediënten, eenvoud en verfijning zorgen voor verrassende smaaksensaties.
www.bergpaviljoen.nl

De grootste en oudste bedrijfsmakelaar van de regio Amersfoort. Bel naar 033-4550705 of ga naar www.commavastgoed.nl

Golfclub Hoogland Amersfoort, een prima locatie voor uw zakelijke afspraak.
www.gcha.nl

Een multidisciplinair team met expertise op het gebied van bouwkunde, – fysica, constructie, projectmanagement en technisch tekenen.
www.bovaco.net

Niemand leest nog (website)teksten. EVA maakt animatie explainer video’s vanaf € 295,-.
Iets voor jouw bedrijf?
www.explainer-video.agency/nl

Samen creëren we een unieke, waardevolle plek voor werk, leren en ontmoeten. Een fijne omgeving waar je het DNA ervaart en voelt.
www.aleacompany.nl

Jou eigentijdse dress- en/of  sophisticated casual maatshirts voor persoonlijk of representatief gebruik.
www.theshirtkitchen.com

BBAN Bouwbegeleiding & Advies helpt
u o.a. met het verduurzamen van uw vastgoed.

het “promoten” van “kopen” zoals Black Friday hoort daar niet bij.

Open chat
1
Kunnen wij je helpen?
Goedendag. Kunnen wij je helpen?