Ondernemen is méér dan alleen maar geld verdienen

Ondernemen is méér dan alleen maar geld verdienen. Net als in elke andere branche willen ook bedrijven in de bouwsector maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen. En zeker niet alleen in deze zware Corona-tijd. Nee, ook straks, in 2021, laten de BBAN-leden u, opdrachtgever, dat graag zien; net zo goed als dat wij dat ook vóór februari 2020 deden.

BBAN Bouwbegeleiding & Advies heeft maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel staan. Verantwoordelijkheid nemen, daar draait het de aangesloten bouw gerelateerde bedrijven en specialisten om. Respectvol omgaan met opdrachtgevers en afspraken nakomen. Transparant zijn in wat we doen, wat dat kost en waarom dat zoveel kost. Netjes werken, de boel schoon achterlaten en afvalstromen volgens richtlijnen verwerken.

Kortom, omgaan met je klanten zoals je wilt dat er ook met jouw opdracht wordt omgegaan.

Een beter milieu
Dat klink wel erg micro-mvo. Klopt. Kent u ‘m nog, die Postbus 51-slogan: ‘Een beter milieu begint bij jezelf’? In de media regelmatig bekritiseerd, maar in essentie klopt-ie wel. Als je zelf dat snoepwikkeltje op straat gooit, wat mag je dan van de ander verwachten?

Daar zijn onze leden, ieder op hun eigen vakgebied, zich terdege van bewust. Al meer dan twintig jaar zetten zij hun kennis, kunde en kwaliteiten in voor bouwprojecten. Hun specialistische kennis op het gebied van onder meer ruimtelijke ordening, architectuur, kostendeskundigheid, bestek, regelgeving en bouw staat niet alleen garant voor een soepele realisatie ervan, maar ook dat deze op een verantwoorde wijze tot stand komen.

Slim
Dat betekent onder meer slimme ontwerpen maken om zo efficiënt als mogelijk is met warmte en water om te gaan. Dat betekent ook duurzaam materialen gebruiken: materialen waarvan de herkomst (het liefst uit de directe omgeving) bekend is, die hergebruikt kunnen worden en die een zo min mogelijke – en tenslotte geen enkele – belasting op de leefomgeving betekenen.

Zo komen we tot circulariteit in de bouwsector.

Focus verleggen
Maatschappelijk verantwoord ondernemen is óók verder kijken dat je eigen bedrijfseconomische neus lang is. Eens per jaar verleggen onze leden hun focus op een project dat een sterke binding heeft met de lokale samenleving en dat de gratis aangeboden ondersteuning goed kan gebruiken: een zorg-woongemeenschap, een taalcentrum voor anderstaligen, een opvangcentrum voor dieren, noem maar op. Die verbouwing, schilderbeurt of wat dan ook wordt in alle stilte door hen uitgevoerd. Geen publiciteit, wel een goed gevoel over de bijdrage die zij de samenleving bieden.

De tweede berg
BBAN, bouwbegeleider met vele tientallen aangesloten gespecialiseerde bedrijven en ondernemers, stimuleert haar leden verder te kijken dan alleen de eigen cijfers. Wij brengen hen graag het boek De tweede berg van David Brooks onder de aandacht, over de kracht van relaties met anderen, ook in het bedrijfsleven. Een boek dat verder kijkt dat het eigen succes en roem. Een krachtig, indringend boek, noemt The Guardian dit. We kunnen het íedereen aanraden.

Onlosmakelijk
Ook het komende jaar, ook ná Corona, zullen wij onverminderd blijven inzetten op maatschappelijk verantwoord ondernemen en daar verder in groeien.
Omdat elke onderneming onlosmakelijk deel uitmaakt van de maatschappij waarin wij leven en daarin zijn eigen taken en plichten heeft.
Omdat wij vinden dat maatschappelijk verantwoord ondernemen de enige manier van goed ondernemerschap is.

Wij wensen u, ondanks alle beperkingen, fijne feestdagen en een gezond en verantwoord 2021.

Advertenties

Geeft inzicht in het ecologisch effect van uw project.
www.ecofect.nl

De grootste en oudste bedrijfsmakelaar van de regio Amersfoort. Bel naar 033-4550705 of ga naar www.commavastgoed.nl

Kraakverse ingrediënten, eenvoud en verfijning zorgen voor verrassende smaaksensaties.
www.bergpaviljoen.nl

Niemand leest nog (website)teksten. EVA maakt animatie explainer video’s vanaf € 295,-.
Iets voor jouw bedrijf?
www.explainer-video.agency/nl

Een multidisciplinair team met expertise op het gebied van bouwkunde, – fysica, constructie, projectmanagement en technisch tekenen.
www.bovaco.net

Samen creëren we een unieke, waardevolle plek voor werk, leren en ontmoeten. Een fijne omgeving waar je het DNA ervaart en voelt.
www.aleacompany.nl

Golfclub Hoogland Amersfoort, een prima locatie voor uw zakelijke afspraak.
www.gcha.nl

Jou eigentijdse dress- en/of  sophisticated casual maatshirts voor persoonlijk of representatief gebruik.
www.theshirtkitchen.com

BBAN Bouwbegeleiding & Advies helpt
u o.a. met het verduurzamen van uw vastgoed.

het “promoten” van “kopen” zoals Black Friday hoort daar niet bij.