Bouwmediation

Mediation in de bouw

Mediation is de afgelopen jaren een bekend begrip geworden in Nederland. Deze bemiddelingsmethode wordt toegepast in veel zaken met conflicterende belangen. In de bouwsector kan mediation goede, vlotte en minder kostbare oplossingen voor geschillen opleveren. Een cultuur van competitie vormt nog wel eens een drempel om mediation in te schakelen, maar is eigenlijk juist de reden waarom bouwmediation hier op z’n plaats is. Geschillen kunnen worden opgelost door met elkaar om de tafel te gaan zitten en te praten. Door elkaar het een en ander te gunnen kunnen er veel schade- en / of kostenposten voorkomen worden, zonder slepende affaires.

BBAN/BMRV is vooralsnog één van de weinige mediators met een echte bouwkundige achtergrond. Daarom zijn wij de ideale gesprekspartner bij geschillen in de bouw. Niet alleen goed kunnen praten, maar ook weten waarover we praten is een belangrijke factor in de zoektocht naar een oplossing.

Quote aannemer

“Ik ben blij dat ik toch gekomen ben, ondanks de drukte en de grote belangen op een ander werk waar we deze dagen bezig zijn.” 

Allereerst moet er echter bij beide partijen de wil aanwezig zijn om een geschil op te lossen. Het is verstandig om in een vroeg stadium met mediation te beginnen, zodat het conflict niet onnodig verhardt. Bouwmediation is daarom zeker aan te raden in het kader van goed relatiebeheer. Door in vertrouwelijkheid te onderhandelen kunnen reputatieschade en gezichtsverlies voorkomen worden. Bovendien schept mediation op korte termijnen helderheid. Bij vrijwel ieder conflict waarbij partijen bereid zijn om tot een oplossing te komen, is mediation kansrijk. 

Hoe wij bouwmediation toepassen

Wij als BBAN-groep willen conflicten natuurlijk liever voorkomen dan genezen. Doordat wij de mediator vaardigheden combineren met bouwtechnische kennis en ervaring, zal de communicatie tijdens projecten vrijwel altijd vlekkeloos verlopen. Wanneer je ons inhuurt om je te begeleiden bij de bouw, haal je daarmee de beste garantie in huis voor een soepel verloop van het project zonder onaangename tijds- of kostenoverschrijdingen. Heb je, of dreigt er, op dit moment een conflict in de bouw zonder dat wij jou hebben begeleid? Ook dan staat BBAN/BMRV uiteraard voor jou klaar. Je kunt op ieder moment in het bouwproces onze experts inschakelen om (dreigende) conflicten in goede banen te leiden.

Voordelen van bouwmediation

Mediation kan in heel veel opzichten voordeliger voor je zijn. Wij hebben de belangrijkste punten voor je op een rijtje gezet:

• Snel en flexibel
• Kosten-efficiënt
• Informeel, vertrouwelijk en besloten
• Actieve rol van partijen onder deskundige begeleiding
• Belangen van de partijen staan centraal
• Toekomstgericht en (geen beschadiging van) duurzame relatie
• Ruimte voor creatieve oplossingen
• Win-win resultaat, waardoor hoge acceptatiegraad

Neem gerust en vrijblijvend contact met ons op!

Wij maken (ver)bouwen leuk

Contact dynamisch in sidebar
Voornaam
Achternaam
Bijlage(n)

Maximum file size: 8.39MB

Hoe heb je ons gevonden

BBAN Bouwbegeleiding & Advies helpt
u o.a. met het verduurzamen van uw vastgoed.

het “promoten” van “kopen” zoals Black Friday hoort daar niet bij.

Open chat
Kunnen wij je helpen?
Goedendag. Kunnen wij je helpen?