Welke verbouwing levert het meeste geld op bij de verkoop van uw huis?

Wellicht bent u van plan om binnen een paar jaar te gaan verhuizen. Overweegt dan toch nog een verbouwing, mede omdat dit meerwaarde oplevert wanneer u uw huis in de verkoop zet! Sta dan even stil bij het volgende: niet elke verbouwing levert geld op. U wilt echter wel dat de verbouwing zich terugbetaalt in de meerwaarde van het bedrag dat u voor uw huis krijgt.

Welke soort verbouwing levert hoeveel meerwaarde op?
Er moet hier en daar soms wat gemoderniseerd worden. Uzelf heeft daar nog jaren plezier aan, maar het is ook een voortschrijdend inzicht want het levert misschien ook nog eens meerwaarde op bij de verkoop van het huis. Met de nadruk op ‘misschien.’ Want welke soort verbouwing levert nou het meeste op? Waar kun je het beste in investeren om het bedrag bij de verkoop van het huis terug –of er zelfs aan- te verdienen?

‘Authentieke’ elementen
Ergert u zich al een paar jaar aan de scheuren in de tegels, de loshangende kraan en de schimmelende plafonds van de badkamer? Moet het bad maar eens plaats maken voor een moderne, luxe badkamer met een heuse stortdouche, dubbele wastafel met verlichte spiegel en design radiator?
Of is de keuken nog voorzien van ‘authentieke’ elementen: sommige onderdelen zijn gewoon verouderd, het zware eiken is niet meer van deze tijd en de behoefte aan een combi-magnetron, een koel-vriescombinatie, een cooker en een vaatwasser is inmiddels groot. Bovendien is zo’n geisertje boven de gootsteen ook geen kijk meer.

Aubergine-kleurig kookeiland
U investeert misschien wel vijftien duizend euro in die luxe, moderne keuken waar u al jaren van droomt. Hij is volledig naar uw smaak gebouwd en uw wens is uitgekomen: dat aubergine-kleurige kookeiland met extra aanrechtruimte en een zes-pits gasfornuis met dubbele oven! Eindelijk kunt u naar hartenlust voor minstens acht vrienden koken; het is uw hobby tenslotte. Natuurlijk krijgt u deze investering er gewoon weer uit. Denkt u. Maar dat is niet altijd zo.

Een koper krijgt tegenwoordig bijna nooit meer een extra bedrag op zijn hypotheek voor het verbouwen van een keuken of badkamer. Hij kan dus niet eens een nieuwe keuken plaatsen, als hij van die hypotheek afhankelijk is. Dus koopt hij een ander huis, waar hij niet in hoeft te verbouwen en waar een tijdloze, neutrale keuken in zit; één waar hij de komende jaren wél in wil koken zonder elke dag geconfronteerd te worden met de oerlelijke auberginekleur en een veel te groot gasfornuis.

Wat levert wél geld op bij de verkoop?
Alles wat defect is in huis, kunt u het beste aanpakken vóór het in de verkoop gaat. Dit scheelt u veel geld. Niet alleen omdat (on)zichtbare gebreken sowieso een vermindering van de waarde van uw huis is, maar er is nog een belangrijke reden. Potentiële kopers –en vooral ook hun aankoopmakelaar- grijpen alle defecten zoals scheurtjes, loszittende tegels of vloerdelen, slecht geverfde onderdelen, kapotte ruitjes en ontbrekende plinten, deurkrukken of knoppen aan om de vraagprijs naar beneden te krijgen. Het is voor hen een punt om over te onderhandelen, net als een oude CV-ketel of enkel glas. Vervang of repareer het liefst vóór het huis de verkoop in gaat, dit zijn allemaal pluspunten. U kunt er dus voor zorgen dat dit allemaal tip top in orde is en dat dit geen discussiepunt bij de onderhandeling is. Meerwaarde dus.

De trend: graag instap-klaar
Op dit moment willen kopers het liefst direct verhuizen naar een kant-en-klaar, goed verzorgd huis, zonder eerst maanden te hoeven verbouwen of opknappen. Zorg ervoor dat uw hele huis strak in de lak zit, van binnen en van buiten, dat de tuin er tip top uitziet en waar nodig een rood wandje gewoon even wit verven. Dit kost weinig geld en tijd, maar levert veel op: hier betalen kopers graag voor. Vrije tijd is vaak heilig.

Wat levert nu het allermeeste op? Waar zit de grootse meerwaarde in?
Elke vierkante meter die u extra bijbouwt, levert geld op. Kan er een verdieping bovenop het huis? Past er een dakkapel op de zolder die nu dienst doet als donkere opbergruimte? Die ineens met een dakkapel een zee van licht en een enorme ruimte teruggeeft, in plaats van het schuine dak waar je niet eens kan staan? Waar –door alleen maar een dakkapel te plaatsen- een extra slaapkamer tevoorschijn komt. Een uitbouw, of een verlenging van de woonkamer? Een serre? Allemaal extra meters, dus meerwaarde. De beste investering wanneer u uw huis binnen een paar jaar gaat verkopen, maar waar uzelf natuurlijk ook flink van gaat genieten.

Kortom:
Een nieuwe keuken, badkamer en toilet geven alleen (een beetje) meerwaarde wanneer deze neutrale kleuren hebben en het liefst tijdloos zijn. Net als isolatie, een nieuwe CV-ketel, alle deuren en kozijnen die strak in de lak zitten en het liefst licht gekleurde, neutrale wanden. De grootste klapper in uw portemonnee zijn de extra vierkante meters die u bijbouwt.

Wat kan BBAN hierin voor u betekenen?
BBAN denkt in alle opzichten met u mee. Er komt iemand –vrijblijvend- kijken om te zien waar en hoe het beste uitgebouwd of verbouwd kan worden. Welke materialen zijn het meest geschikt? Welke vergunningen heeft u nodig? Laat u vooral adviseren, dit is het dagelijkse werk van deze specialisten en zij kijken er met een professionele en vooral ervaren blik naar. Zij kunnen u net even die tips of aanwijzing geven waar uzelf nooit aan gedacht had. Dit bespaart u handen vol geld. Plus dat u verzekerd bent van een uitstekende uitvoering. Kwaliteit is een must bij een goede verbouwing: hier zit vooral de meerwaarde.

Ook bieden wij een Quick Scan aan waarbij u een duidelijk beeld krijgt van de verbouwkosten. Dan weet u wat u moet aanpakken en waar u kan beginnen bij het verbeteren van uw pand. Voor meer informatie kunt u vrijblijvend onze special BBAN verbouw Quick Scan downloaden!

Advertenties

Golfclub Hoogland Amersfoort, een prima locatie voor uw zakelijke afspraak.
www.gcha.nl

Een multidisciplinair team met expertise op het gebied van bouwkunde, – fysica, constructie, projectmanagement en technisch tekenen.
www.bovaco.net

Jou eigentijdse dress- en/of  sophisticated casual maatshirts voor persoonlijk of representatief gebruik.
www.theshirtkitchen.com

Niemand leest nog (website)teksten. EVA maakt animatie explainer video’s vanaf € 295,-.
Iets voor jouw bedrijf?
www.explainer-video.agency/nl

Geeft inzicht in het ecologisch effect van uw project.
www.ecofect.nl

Samen creëren we een unieke, waardevolle plek voor werk, leren en ontmoeten. Een fijne omgeving waar je het DNA ervaart en voelt.
www.aleacompany.nl

Kraakverse ingrediënten, eenvoud en verfijning zorgen voor verrassende smaaksensaties.
www.bergpaviljoen.nl

De grootste en oudste bedrijfsmakelaar van de regio Amersfoort. Bel naar 033-4550705 of ga naar www.commavastgoed.nl

BBAN Bouwbegeleiding & Advies helpt
u o.a. met het verduurzamen van uw vastgoed.

het “promoten” van “kopen” zoals Black Friday hoort daar niet bij.