Verbeter de energielabel van je huis!

Scoort jouw huis laag op energiezuinigheid? Dan kan het interessant zijn om je woning te verduurzamen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat woningen met een energielabel A of B gemiddeld een maand korter in de verkoop staan. Bovendien leveren deze woningen gemiddeld zo’n zesduizend euro meer op.

Energielabel
Sinds 2015 hebben alle woningen in Nederland een energielabel dat aangeeft aan hoe het energieverbruik van die woning zich verhoudt tot dat van soortgelijke huizen. De schaal loopt van zeer zuinig (energielabel A) tot zeer onzuinig (energielabel G). Een energiezuinig huis heeft goed geïsoleerde ramen en muren, energiezuinige verwarming en duurzame voorzieningen als zonnepanelen, een zonneboiler of een warmtepomp.

Bij nieuwbouwwoningen worden zulke voorzieningen tegenwoordig bijna overal toegepast. Maar mensen die een oudere woning bezitten, investeren nog maar mondjesmaat in energiebesparende maatregelen. Een groot deel van de bestaande woningen scoort daardoor nog matig tot slecht op energiezuinigheid. Jammer genoeg, want een goed geïsoleerd en energiezuinig huis is behaaglijker en gezonder, beter voor het milieu en levert je een flinke besparing op in woonlasten.

Beter energielabel verhoogt de waarde van je huis
Vooral dat laatste argument is voor veel huizenkopers een argument om op zoek te gaan naar een woning met een goed energielabel. Zeker nu de huizenprijzen door het dak gaan, is elke besparing immers meegenomen. Dus wil je binnenkort je huis verkopen? Kijk dan eens wat je kunt doen om je woning zuiniger te maken. Grote kans dat een beter energielabel de waarde van je huis aanzienlijk verhoogt.

Zie je op tegen de investering? Veel gemeenten stimuleren duurzaam wonen door subsidies aan te bieden voor investeringen in duurzaamheid. Er zijn ook tal van leningen beschikbaar voor energiebesparende maatregelen.

Hoe maak ik mijn woning energiezuiniger?
Welke maatregelen voor jou het meeste opleveren, hangt helemaal af van je woning. We hebben een aantal mogelijkheden voor je op een rij gezet:

Isolatie
• Vloerisolatie
• Dakisolatie
• Gevelisolatie
• Spouwmuurisolatie
• Dubbel glas
• Isolerende raamfolie

Installaties
• HR++ combiketel
• Zonnepanelen
• Warmtepomp
• Zonneboiler
• Slimme thermostaat

Advies op maat
Wil je ook werk maken van een energiezuinigere woning en ben je geïnteresseerd in een advies op maat? De experts van BBAN helpen je graag in kaart te brengen welke maatregelen voor jou het meeste rendement hebben. Zij kunnen je helpen je om de juiste keuzes te maken en staan garant voor een goed resultaat. Wij brengen de (on)mogelijkheden van uw pand in kaart, zodat u doelgericht uw vastgoed kunt verduurzamen. Download vrijblijvend onze specials: BBAN Energielabels en Duurzame Daken! Voor de zakelijke markt hebben wij de special Verduurzamen van vastgoed.

Advertenties

Geeft inzicht in het ecologisch effect van uw project.
www.ecofect.nl

Een multidisciplinair team met expertise op het gebied van bouwkunde, – fysica, constructie, projectmanagement en technisch tekenen.
www.bovaco.net

Golfclub Hoogland Amersfoort, een prima locatie voor uw zakelijke afspraak.
www.gcha.nl

De grootste en oudste bedrijfsmakelaar van de regio Amersfoort. Bel naar 033-4550705 of ga naar www.commavastgoed.nl

Jou eigentijdse dress- en/of  sophisticated casual maatshirts voor persoonlijk of representatief gebruik.
www.theshirtkitchen.com

Kraakverse ingrediënten, eenvoud en verfijning zorgen voor verrassende smaaksensaties.
www.bergpaviljoen.nl

Samen creëren we een unieke, waardevolle plek voor werk, leren en ontmoeten. Een fijne omgeving waar je het DNA ervaart en voelt.
www.aleacompany.nl

Niemand leest nog (website)teksten. EVA maakt animatie explainer video’s vanaf € 295,-.
Iets voor jouw bedrijf?
www.explainer-video.agency/nl

BBAN Bouwbegeleiding & Advies helpt
u o.a. met het verduurzamen van uw vastgoed.

het “promoten” van “kopen” zoals Black Friday hoort daar niet bij.