Verbouwing vrijstaand woonhuis te Amersfoort

Het resultaat:

Voor een particuliere opdrachtgever begeleidt de BBAN een grote verbouwing van een vrijstaand, door Klijnstra architecten ontworpen, woonhuis op een lommerrijke plek op de “Nederberg” te Amersfoort, gelegen aan de Daam Fockemalaan. Het betreft een groot woonhuis uit de jaren ‘20 welke in de jaren ‘80 een opbouw op het bijgebouw gekregen heeft. Koper vond deze opbouw niet mooi aansluiten bij de architectuur van het huis en in nauw overleg met onze architect is er een nieuw ontwerp gemaakt van het bijgebouw wat ook de goedkeuring heeft gekregen van de welstandscommissie.Het project is onder begeleiding van onze bouwbegeleider Peter Huurdeman.

Het sloopwerk is inmiddels gereed en de aannemer is begonnen met zijn werkzaamheden. Binnen enkele maanden moet het werk gereed zijn en dus wordt er door aannemer “gestreden op 3 fronten” De zolderverbouwing vorderde gestaag, de begane grondvloer van de grote uitbouw ligt er in en er is gestart met het uit timmeren van de kap van het bijgebouw. Half juni zijn de schuimbetonvloeren van 50 cm dik op de begane grond gestort. Deze vloeren hebben een hoge isolatiewaarde met een Rc van ± 5 m2 K/W.

Inmiddels nadert de verbouwing zijn eindfase. De uitbouw van 4 x 13 meter is gereed en de natuurstenen vloer is gelegd. Ook de architectonische aanpassingen van het bijgebouw vorderen gestaag. De Gevels van het bijgebouw worden bekleed met Western Red Cedar rabatdelen. Op de verdieping van het bijgebouw is een mooie ruime slaapkamer gecreëerd welke vanuit het woonhuis is te bereiken via een corridor.

Locatie:

Kom gerust en vrijblijvend langs

Wij maken (ver)bouwen weer leuk

Contactformulier in sidebar
Voornaam
Achternaam
Bijlage(n)
Maximale uploadgrootte: 8.39MB
Hoe heb je ons gevonden

Wil je verduurzamen?

Maak een vrijblijvende afspraak met één van onze experts en maak kans op een gratis P1 meter

P1
Start Over
Open chat
Kunnen wij je helpen?
Goedendag. Kunnen wij je helpen?