De kosten berekenen van een woning uitbouw

Als u meer ruimte in huis wilt, is een uitbouw een goede optie om de huidige kamer groter te maken. Daarnaast is een uitbouw een goede toevoeging voor de marktwaarde van uw huis. Om de kosten van uw uitbouw precies te kunnen berekenen is een bouwtekening nodig. Afhankelijk van de grootte van de uitbouw en de materialen die u wilt gebruiken is de prijs per kubieke meter of vierkante meter te berekenen. Grofweg kunt u rekenen op een bedrag vanaf €14.500,- die op kan lopen tot boven de €50.000,- Voor een uitbouw van 3 meter bij 3 meter is een bedrag van €18.000,- redelijk gemiddeld. 

Dit bedrag is afhankelijk van de materialen die u wilt gebruiken. Waarbij steen, aluminium en hout goedkopere materialen zijn in vergelijking met glas. Wilt u graag veel licht in huis dan kiest u wellicht voor grote ramen of een glazen dak dan zal dit duurder uitvallen. Een lichtstraat geeft bijvoorbeeld veel licht in huis, waarbij het dak normaal dicht is brengt dit extra kosten mee. Een extra raam kan snel €1.000,- extra kosten en een dakraam kan rond de €1.200,- extra.

Bekijk onze projecten »

De extra kosten bij een woning uitbouw

Voordat u een uitbouw gaat plaatsen zult u moeten kijken of een vergunning noodzakelijk is. Voor de vergunning is een bouwkundige tekening met berekening nodig. Wij helpen u graag met het aanvragen van een vergunning en het ontwerpen van een bouwtekening met berekening. Zo hoeft u geen kopzorgen te maken over een eventuele omgevingsvergunning en legeskosten. Hierdoor kunt u onbezorgd het bouwproces in gaan. 

Wij kunnen het hele proces u bijstaan, adviseren en begeleiden. Het kan zijn dat u veel vragen heeft over de bouw en mogelijkheden. Zo kunnen wij vragen over bijvoorbeeld materiaalgebruik en isolatie bespreken.

Kosten uitbouw woning berekenen

Uitbouw realiseren met behulp van BBAN

BBAN kan uw zorgen wegnemen zodat het nemen van een uitbouw een prettig en snel proces is. Wij staan voor duidelijke prijzen. Wij kunnen u bijstaan in het besparen van kosten door mee te denken met het ontwerp. In sommige gevallen is het mogelijk om vergunningsvrij te werken. Wij kunnen bij de gemeente nagaan of dit mogelijk is om zo kosten te besparen. Daarbij vinden wij het belangrijk de buren weinig overlast te bezorgen tijdens het bouwen. Doordat wij efficiënt met onze vast partijen samenwerken is dit mogelijk. Binnen een korte tijd wordt de uitbouw gebouwd en kunt u genieten in uw vernieuwde woning. U kunt op ons rekenen.

Neem gerust en vrijblijvend contact met ons op!

Wij maken (ver)bouwen leuk

Contact dynamisch in sidebar
Voornaam
Achternaam
Bijlage(n)

Maximum file size: 8.39MB

Hoe heb je ons gevonden

BBAN Bouwbegeleiding & Advies helpt
u o.a. met het verduurzamen van uw vastgoed.

het “promoten” van “kopen” zoals Black Friday hoort daar niet bij.