Omgevingsvergunning aanvragen

Indien u gaat bouwen of verbouwen, moet u in het bezit zijn van een omgevingsvergunning. Dit is een andere benaming voor wat ook wel bekendstaat als een bouwvergunning. Het aanvragen van een omgevingsvergunning is verplicht indien u meer wilt (ver)bouwen dan een simpel tuinhuisje, een kleine dakkapel of afscheiding. Met andere woorden: bij de meeste uitgebreidere bouwplannen, moet u een aanvraag doen.

Een omgevingsvergunning aanvragen kunt u doen bij uw gemeente. Dat is op zichzelf eenvoudig, maar gemeentes hanteren strenge eisen. Om precies te weten waar u aan moet voldoen voor het aanvragen van een omgevingsvergunning, kunt u terecht bij de specialisten van BBAN. Met meer dan 15 jaar ervaring zijn wij inmiddels uitgegroeid tot hét bouwbegeleidingsbureau van Nederland. Honderden tevreden klanten gingen u al voor.

Bekijk onze projecten »

Wat is een omgevingsvergunning?

Voor nieuwbouw of verbouwen gelden landelijke voorschriften om de kwaliteit, milieu en volksgezondheid te waarborgen. U moet voldoen aan de regels uit het Bouwbesluit 2012. Dat komt erop neer dat de gemeente uw uitgewerkte plannen wilt toetsen. U dient een volledige beschrijving te overleggen van een te maken bouwwerk, inclusief materiaalkeuze, uitvoeringsvoorwaarden, opleveringsdatum en prijs.

Een vergunning aanvragen is daarom heel wat bewerkelijker dan vaak wordt gedacht. BBAN vat uw plannen daarom voor u samen in een Plan van Eisen (PvE). Door de juiste vragen te stellen, kunnen we inzichtelijk maken wat u precies voor ogen heeft. Dat is van belang wanneer u uiteindelijk de aanvraag doet bij uw gemeente. Als gezegd is de toetsing van uw (ver)bouwplannen streng, dus duidelijkheid is vereist.

Een bouwvergunning of omgevingsvergunning aanvragen

Of uw aanvraag wordt goedgekeurd, is afhankelijk van de kwaliteit en duidelijkheid van uw plannen. De specialisten van BBAN helpen u van begin tot eind met het opstellen van een helder verhaal. Uit ervaring weten wij wat gemeentes graag zien en daar spelen we op in. Als gezegd is de toetsing van uw plannen streng en half werk wordt niet getolereerd. Mocht uw aanvraag tekortschieten, dan kunt u uw (ver)bouwplannen voorlopig vergeten.

Bij het beoordelen van uw aanvraag, wordt onder meer gekeken naar het bestemmingsplan, de stedenbouwkundige voorschriften van de gemeentelijke bouwverordening, de welstandsnota en de constructieve veiligheidseisen uit het Bouwbesluit. Door ons het aanvragen van de omgevingsvergunning te laten verzorgen, weet u zeker dat uw plannen op de juiste wijze gepresenteerd worden.

Hoeveel u precies moet betalen voor het aanvragen van een omgevingsvergunning, is niet te zeggen. Dat komt omdat iedere gemeente hiervoor andere tarieven hanteert. De kosten voor een bouwvergunning zijn onder meer afhankelijk van de grootte van de verbouwing, uw specifieke plannen en de locatie waar de (ver)bouw plaatsheeft. Voor meer specifieke informatie, kunt u terecht op de website van uw gemeente.  

Neem gerust en vrijblijvend contact met ons op!

Wij maken (ver)bouwen leuk

Contact dynamisch in sidebar
Voornaam
Achternaam
Bijlage(n)

Maximum file size: 8.39MB

Hoe heb je ons gevonden

BBAN Bouwbegeleiding & Advies helpt
u o.a. met het verduurzamen van uw vastgoed.

het “promoten” van “kopen” zoals Black Friday hoort daar niet bij.