Nazorg Bouw

Waar mensen aan het werk zijn, worden af en toe foutjes gemaakt. Ook in de bouw verlopen niet alle processen altijd even gestroomlijnd. Verscheidende partijen werken gezamenlijk hard om het juiste eindresultaat te bewerkstelligen, maar het kan voorkomen dat een project niet helemaal naar wens wordt opgeleverd. In dat geval is het prettig om te weten dat u gebruik kunt maken van de nazorg bouw van BBAN.

Wanneer u als particulier of MBK’er binnen de vooraf afgesproken oplevertermijn een klacht heeft, kunt u bij ons terecht voor hulp. Binnen deze onderhoudsperiode is het mogelijk om eventuele mankementen en klachten te verhelpen, die na de oplevering geconstateerd zijn. Dat een nieuw gebouw fysiek gerealiseerd is, wil namelijk niet zeggen dat het project daadwerkelijk is afgerond.

Het belang van nazorg in de bouw

De nazorg in de bouw wordt vaak vergeten of onderschat. Dat is niet zo vreemd: het gebouw is opgeleverd en daarmee komt er voor alle bouwpartijen in zekere zin een eind aan een lange periode van hard werken, veelal met strakke deadlines. De inzet en de betrokkenheid van de betrokken partijen neemt af, want het werk is immers gedaan. Zo lijkt het althans.

Het gevaar van een te snelle overdracht ligt echter op de loer. Opstartproblemen zijn eerder regel dan uitzondering in de bouw. Dat kan gaan om kleine mankementen gaan – denk aan een lekkende afvoer – maar net zo goed om constructiefouten met verregaande gevolgen. De grote vraag is dan: aan wie is zo’n fout toe te schrijven? Doordat er vaak meerdere partijen actief zijn op de bouw, is dat soms lastig te achterhalen.

Hulp bij nazorg in de bouw

U kunt dus wel wat hulp gebruiken bij de nazorg in de bouw. BBAN is uw opzichter op de bouwplaats. Dat wil zeggen dat wij onze specialistische kennis inzetten om te controleren of er voldaan wordt aan het totale wensenpakket. Omdat voorkomen altijd beter is dan genezen, zorgt de BBAN bouwbegeleider er tijdens de bouw al voor dat er duidelijkheid bestaat tussen de betrokken partijen. Heldere communicatie is daarbij het sleutelwoord.

Ook dan kan het echter voorkomen dat er fouten gemaakt worden en dat nazorg noodzakelijk is. Waar moet u dan concreet aan denken? Wij controleren de complete bouwadministratie, tekeningen en bewaken de informatiestroom. En, wat voor u vooral van belang is: wij trachten afwijkingen vroegtijdig te signaleren. Worden die gevonden, dan zorgen wij ervoor dat de betrokken partijen het probleem adequaat verhelpen. 

Meer dan nazorg in de bouw

BBAN helpt niet alleen met nazorg, ook kunt u een beroep doen op onze kennis en expertisen tijdens uw bouwontwerp en bouwproces. Wij begeleiden alle soorten bouwprojecten, van interne verbouwingen en renovaties tot dakkappelen en/of de nieuwbouw van complete woningen. Dat doen we door heel Nederland!

Neem gerust en vrijblijvend contact met ons op!

Wij maken (ver)bouwen leuk

Contact dynamisch in sidebar
Voornaam
Achternaam
Bijlage(n)

Maximum file size: 8.39MB

Hoe heb je ons gevonden

BBAN Bouwbegeleiding & Advies helpt
u o.a. met het verduurzamen van uw vastgoed.

het “promoten” van “kopen” zoals Black Friday hoort daar niet bij.