Home » Particulier

Particulier

Een nieuw jaar betekent vaak ook nieuwe ideeën voor je huis. Wellicht wil je verbouwen of je interieur weer wat vernieuwen. Maar welke kleuren doe je op je muur, wat voor meubilair kies je uit en pak je ook je kozijnen aan? Allemaal vragen die je gaandeweg tegen kunt komen. Uiteraard moet jouw eigen smaak leidend zijn, jij moet er tenslotte in wonen, maar we helpen je graag een eindje op weg met tips en trends voor 2022, geleverd door één van onze BBAN ontwerpers, Teunard Legemaat.
Het is altijd prettig om licht in je woning te hebben, maar zomaar ergens een lamp ophangen is niet de bedoeling. Lampen zorgen voor sfeer, warmte en zijn daarmee belangrijke sfeerbepalers in een ruimte. Licht kan een ruimte maken en breken. Het hebben van een goed lichtplan is daarom van belang. Ook en vooral om daar over na te denken voor de bouw begint.
Ondernemen is méér dan alleen maar geld verdienen. Net als in elke andere branche willen ook bedrijven in de bouwsector maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen. En zeker niet alleen in deze zware Corona-tijd. Nee, ook straks, in 2021, laten de BBAN-leden u, opdrachtgever, dat graag zien; net zo goed als dat wij dat ook vóór februari 2020 deden.
U staat op het punt een huis te kopen. Natuurlijk, de hypotheek is geen probleem, u weet precies wat u straks aan rente en aflossing kwijt bent. Maar het vervangen van de keuken… Kost die werkelijk maar zevenduizend euro, zoals de makelaar die de woning graag verkoopt u wilt doen laten geloven? En die uitbouw? Gaat daar echt maar ‘ongeveer’ dertigduizend euro in zitten zoals de aannemer, die de klus straks graag voor u uitvoert, inschat?
Nee, gelukkig is niet heel ondernemend Nederland stilgevallen in deze moeilijke maanden. De bouw lijkt zich relatief goed aan te passen aan de gewijzigde omstandigheden. Natuurlijk, met vijf man werken op de steiger of in één ruimte is er even niet bij. Maar gelukkig kunnen veel activiteiten gewoon door blijven gaan.
Nog voordat je huis gebouwd wordt, is het handig om na te denken over je woonwensen voor nu en in de toekomst. Deze kun je meenemen in je bouwplan, als je bijvoorbeeld een slim raam wilt in plaats van een standaard raam. Of slimme stopcontacten, elektrisch koken, zonnepanelen. Verstandig om dit allemaal voorafgaand aan de bouw onderzocht te hebben, dan kan het meegenomen worden in de tekeningen en het bestek.
Het verbouwen van je huis staat in de top tien van meest stressvolle situaties. Vaak een lange periode van onzekerheid, kamperen in je slaapkamer of overwinteren in de caravan naast je huis. En dan al die keuzes. De planning die in de war wordt geschopt. Materialen die duurder uitvallen of niet eens worden geleverd. De handen in het haar tijden.
Om veel ellende achteraf te voorkomen sluit je beter een schriftelijke overeenkomst met daarin de door beide partijen gemaakte afspraken. Dit kan heel wat juridische uurtjes en steeds hoger wordende kosten schelen. Want als je moet kiezen tussen een zondag in de tuin ontspannen wat lezen, tuinieren en barbecueën of een boekwerk kleine lettertjes doorspitten? Juist. Daarom.

Advertenties

Natuurlijke wand- en plafondafwerking voor een mooie en gezonde leefomgeving.”
americanclay.nl

Is bouwbegeleiding iets voor u?

Open chat
Kunnen wij je helpen?
Goedendag. Kunnen wij je helpen?