Verbouwing woonboerderij te Leusden-Zuid

Het resultaat:

Voor een particuliere opdrachtgever verzorgt de BBAN de bouwbegeleiding van een vrijstaande woonboerderij op een ruim perceel in Leusden-Zuid. De klant wilde graag ondersteund worden in het hele proces van ontwerp tot en met controle op de uitvoering. Dit betekent dus dat de BBAN de klant heeft begeleidt in het maken van het ontwerp, het opstellen van een technische omschrijving met alle uit te voeren werkzaamheden, de aannemerselectie en dus de controle op de uit te voeren werkzaamheden. Ook het bewaken van de voortgang aan de hand van een planning is onderdeel van de werkzaamheden BBAN.

Met een architect is een ontwerp bedacht waarbij er in het oude deel van de boerderij een grote eetkamer met keuken ontstaat met een open kap. Met schuifdeuren is deze woonkeuken met de woonkamer verbonden. Achter de woonkamer ligt dan weer de slaapkamer en daar weer achter de badkamer. Vanuit de woonkeuken is via een gang de werkkamer, het toilet en de bijkeuken met entree te bereiken. Het hele woongedeelte bevindt zich dus op de begane grond en is opnieuw ingedeeld waarbij ook rekening is gehouden met het levensloopbestendige aspect.

Naast bovengenoemd hoofdverblijf is er ook nog een separaat te bewonen voorhuis met diverse slaapvertrekken en sanitaire ruimtes op de verdieping.

Los van de interne aanpassingen worden ook alle gevelkozijnen vernieuwd. Dit is in nauw overleg met de gemeente tot stand gekomen vanwege de monumentale status van de woonboerderij. Hierbij worden de gevelkozijnen van het voorhuis weer in de oorspronkelijke staat terug gebracht compleet met roedeverdelingen in het glas.

De woning wordt tevens energetisch verbeterd door o.a. het aanbrengen van nieuwe geïsoleerde betonvloeren en tevens worden alle gevelkozijnen, waaronder de betonnen stalramen, vervangen en voorzien van HR++ glas.

Bijzonder aan deze verbouwing is ook dat de woning ter plaatse van de woonkeuken wordt voorzien van een robuuste stalen loopbrug welke te bereiken is middels een even robuuste stalen trap. De loopbrug komt dus in de vide zodat het verhuisraam aan de voorzijde en de verdieping te bereiken zijn.   

Inmiddels is het meeste sloopwerk verricht en zijn de eerste vloeren gestort.

 

Locatie:

Kom gerust en vrijblijvend langs

Wij maken (ver)bouwen weer leuk

Contactformulier in sidebar
Voornaam
Achternaam
Bijlage(n)
Maximale uploadgrootte: 8.39MB
Hoe heb je ons gevonden
Open chat
Kunnen wij je helpen?
Goedendag. Kunnen wij je helpen?