Omgevingsvergunning kosten

U heeft concrete plannen om te gaan (ver)bouwen, maar weet niet precies waar te beginnen. Kort gezegd komt het erop neer dat u eerst in het bezit moet zijn van een omgevingsvergunning, alvorens u daadwerkelijk van start kunt gaan met de bouw. Een omgevingsvergunning noemen we ook wel een bouwvergunning. Het is eigenlijk niet meer dan toestemming van de gemeente om uw bouwplannen ook daadwerkelijk uit te voeren.

‘Niet meer dan toestemming’ dient echter nader te worden toegelicht. Voordat u als particulier of MKB’er in aanmerking komt voor een vergunning, is het namelijk zaak dat u een helder plan presenteert. Dat wil zeggen dat uw idee over de (ver)bouw schriftelijk moet worden vastgelegd, inclusief ondersteunend teken-, reken- en regeltjeswerk. De bouwspecialisten van BBAN helpen u hierbij.

Bekijk onze projecten »

 

Omgevingsvergunningen kosten kunnen verschillen

Wij vatten voor u uw ideeën en plannen samen in een Programma van Eisen (PvE). Dankzij de begeleiding van BBAN weet u zeker dat u niets over het hoofd ziet en helder krijgt wat de bedoeling is. Uiteindelijk is dat ook van doorslaggevend belang voor de gemeente, want die bepaalt tenslotte of u toestemming krijgt. Gaat de gemeente akkoord, dan kunt u zo’n vergunning krijgen.

De kosten voor een omgevingsvergunning lopen uiteen en verschillen per gemeente. De omgevingsvergunning kosten in Amsterdam kunnen bijvoorbeeld hoger zijn dan in Rotterdam, of vice versa. De regels en checks waaruit wordt bepaald of u in aanmerking komt voor een omgevingsvergunning zijn overal hetzelfde, maar de kosten (leges) verschillen dus per gemeente.

Indien u wilt weten wat de kosten zijn voor een omgevingsvergunning in uw woongebied, kunt u de website van uw gemeente raadplegen. Meestal zijn daar alle kosten netjes uiteengezet, zodat u precies kunt zien wat u moet betalen. Is dat niet het geval, dan is het raadzaam om telefonisch dan wel per e-mail contact op te nemen met uw gemeente.

Professionele hulp bij omgevingsvergunningen kosten

Om in aanmerking te komen voor een omgevingsvergunning, moet u kunnen aantonen dat uw (ver)bouwplannen aan een aantal eisen voldoen. Gekeken wordt naar de bouwvoorschriften op het gebied van kwaliteit, milieu en volksgezondheid. Uw bouwplannen zullen moeten voldoen aan de regels zoals opgesteld in het Bouwbesluit 2012. Dat kan lastig zijn, dus professionele hulp is geen overbodige luxe.

Heeft u vragen over ons, onze diensten of onze werkwijze? Wij geven graag advies op maat. Onze ervaring heeft ons geleerd dat open communicatie met onze klanten zorgt voor een prettige samenwerking en staan dan ook altijd klaar om uw vragen te beantwoorden. U kunt ons eenvoudig bereiken door te bellen naar 033 – 456 31 95 of stuur uw vraag per mail naar info@bban.nl.

Neem gerust en vrijblijvend contact met ons op!

Wij maken (ver)bouwen leuk

Contact dynamisch in sidebar
Voornaam
Achternaam
Bijlage(n)

Maximum file size: 8.39MB

Hoe heb je ons gevonden

BBAN Bouwbegeleiding & Advies helpt
u o.a. met het verduurzamen van uw vastgoed.

het “promoten” van “kopen” zoals Black Friday hoort daar niet bij.