Verduurzaming

De vraag naar energie neemt toe doordat de bevolking groeit en de welvaart toeneemt. Als we op dit tempo doorgaan met het consumeren van zand, metaal, rubbers en andere materialen dan zal er over 5 jaar bepaalde grondstoffen niet meer zijn. Het klimaat vraagt nu om actie van ons allemaal.

Als we het over woningen en panden gaan hebben zijn er twee grote oefeningen:

  1. Of je gaat voor een integrale renovatie waarbij bestaande vloeren worden uitgebroken en thermische isolatie of vloerverwarming laat plaatsen. Dit heeft een grote impact waar je veel resultaat mee kan boeken. Het gaat hierbij om circa ⅔ van een besparing in je budget.
    Het voordeel bij het thermisch isoleren van een bedrijfspand inclusief vloerverwarming, is dat je daarna met een warmtepomp kan werken. Die warmtepomp kan vervolgens aangestuurd worden door de hernieuwbare bron zijne de zon en daar kan je dan met je zonnepanelen werken. Dit maakt de cirkel helemaal compleet.
  2. Daarentegen heb je ook de kleinere ingrepen. Denk hierbij aan de spouw van bouwmuren, onderdak, kruipkelder, het plaatsen van zonnepanelen inclusief een thuisbatterij of een laadpaal voor elektrische auto’s.

De meest gewilde items op het moment is de spouwmuur isolatie, kruipkelder laten isoleren en het laten plaatsen van zonnepanelen.

Het verduurzamen van de wagenpark. Dat is waar veel ondernemers vandaag nog mee geconfronteerd worden. De meest gevraagde oplossing is hierbij het laten plaatsen van zonnepanelen gecombineerd met laadpalen. Werknemers kunnen dan gebruik maken van de zonne-energie die dan gewekt wordt door de bedrijfspanden overdag. Dit geldt voor zowel kleinere bedrijven met enkel een kantoorruimte maar ook bedrijven met grote bedrijfshallen waar veel panelen zonnepanelen op geplaatst kunnen worden.

Bij particulieren woningen is het vooral het laten isoleren van de spouwmuren en kruipkelder. Andere maatregelen die energie kunnen besparen is het plaatsen van dubbelglas of triple glas. Hierdoor houdt de warmte binnenshuis en hoeft de verwarming minder hard te werken.

Chape vloer is een betonnen vloer die bovenop de wapening wordt gelegd. Dit is een product gemaakt uit water, zand en cement. Chape is een afgewerkte dekvloer en heeft een isolerende werking.

Laat een adviseur kijken naar het totaalplaatje. Benieuwd wat BBAN kan betekenen? Neem vrijblijvend contact op.

Kom gerust en vrijblijvend langs

Wij maken (ver)bouwen weer leuk

Contactformulier in sidebar
Voornaam
Achternaam
Bijlage(n)

Maximum file size: 8.39MB

Hoe heb je ons gevonden

BBAN Bouwbegeleiding & Advies helpt
u o.a. met het verduurzamen van uw vastgoed.

het “promoten” van “kopen” zoals Black Friday hoort daar niet bij.

Open chat
1
Kunnen wij je helpen?
Goedendag. Kunnen wij je helpen?