Bezuinigingstips thuiswerken

Wie vanuit huis werkt, verbruikt heel wat meer energie. Alle kleine thuis gewoontes kunnen jouw factuur hoog doen oplopen. Vooral nu de prijzen fors stijgen kunnen de onderstaande tips goed van pas komen om energie te besparen!

In dezelfde kamers werken

Ben jij niet de enige die thuiswerkt? Wellicht zijn jouw kinderen en partner ook thuis. Om energie te besparen, is het verstandig om allemaal in dezelfde kamer, ruimte of verdieping te blijven. Sluit eventueel alle tussendeuren. Zo kan de warmte niet teveel ontsnappen en hoef je minder te stoken.

Verwarming lager zetten

De meeste CV ketels staan op fabrieksinstellingen van 80 graden. Door de ketel op 60 graden te zetten kan je veel kosten besparen. Je energieverbruik gaat omlaag en dit zonder enige verlief van comfort.

Je woning kun je op verschillende manieren goed isoleren. Onderstaande infographic laat de 10 beste tips zien. Hier vallen kleine thuis gewoontes onder zoals het verwijderen van stekkers uit je stopcontact maar ook grotere investeringen die je huis voor de langere termijn verduurzamen.

 1. Zonnepanelen installeren
  Zonnepanelen zijn de investering 100 procent waard. Binnen enkele jaren heb jij de investering al terugverdient en kan jij genieten van gratis en duurzame stroom.

 2. Zonnecollectoren voor warmtewinning
  Zonnecollectoren leveren op een duurzame manier warm water. Zonlicht is namelijk oneindig en de gasvoorraden niet.

 3. Slimme meter installeren in huis
  Een slimme meter is een van de handige tools die je inzicht geven in jouw energieverbruik. Hierdoor krijg je beter inzicht hoe jouw energierekening wordt verdeeld.

 4. Trek niet gebruikte apparaten uit het stopcontact
  Je kunt aardig wat energie (en dus geld) besparen door de stekker van niet gebruikte apparaten uit het stopcontact te trekken wanneer deze niet worden gebruikt.

 5. Verlaag je verwarming of breng vloerverwarming aan
  Door de verwarming lager te zetten en jezelf warmer te kleden, kan je flink besparen op je gas rekening. Om ervoor te zorgen dat de warmte niet snel verloren gaat, raden we aan om radiatorfolie te plaatsen.

  Ben je op zoek naar een betere oplossing voor op de langere termijn? Dan wordt vloerverwarming geadviseerd. Vloerverwarming verdeelt de warmte veel beter over de ruimte, waardoor je minder hard en minder hoog gaat stoken

  Belangrijk: Denk er dan ook aan om de vloer goed te isoleren!

 6. Breng driedubbel glas aan
  Door enkel glas gaat niet alleen veel warmte van binnenshuis verloren, maar trek je ook kou van buiten aan. Dit resulteert in een verwarming die nog harder moet werken en de hoge energierekening die je iedere maand binnenkrijgt.

 7. Betere gevelisolatie in je woning
  Misschien zit er al isolatie in de muren of misschien is er helemaal geen sprake van isolatie. Laat jouw spouwmuur volledig isoleren of vervang de oude isolatie in efficiënter materiaal.

 8. Betere dakisolatie in je woning
  Een dak zonder isolatie is een groot warmtelek. Met dakisolatie woon je warmer in de winter en koeler in de zomer. En je bespaart flink op je energiekosten.

 9. Hybride warmtepomp
  Een (hybride) warmtepomp is een kleine warmtepomp die samenwerkt met je cv-ketel op gas. De warmtepomp gebruikt stroom en haalt warmte uit de buitenlucht. Zo krijg je op een energiezuinige manier warmte in huis.

 10. Plaats een sedumdak
  Een sedumdak is een geweldige toevoeging aan je woning of pand. Het houdt je pand of woning koel en het zorgt voor enorme biodiversiteit.

Kom gerust en vrijblijvend langs

Wij maken (ver)bouwen weer leuk

Contactformulier in sidebar
Voornaam
Achternaam
Bijlage(n)

Maximum file size: 8.39MB

Hoe heb je ons gevonden

BBAN Bouwbegeleiding & Advies helpt
u o.a. met het verduurzamen van uw vastgoed.

het “promoten” van “kopen” zoals Black Friday hoort daar niet bij.

Open chat
Kunnen wij je helpen?
Goedendag. Kunnen wij je helpen?