Tuinen

Onze passie voor tuinen
Bij een landhuis denken we niet alleen aan de woning, maar zien we in gedachten ook een fraaie oprit en een prachtige tuin met veel groen. Om een woning of een bedrijfspand nog meer allure te geven is de aanleg van een nieuwe tuin van groot belang. En laten onze BBAN partners daar nu veel verstand van hebben.

Wees er op tijd bij
Wanneer u bezig bent met de bouwtekeningen van de woning of het bedrijfspand is het ook van belang om in dit vroege stadium al na te denken over de inrichting van de nieuwe tuin. Veel mensen zijn geneigd om pas over de aanleg van de tuin te gaan nadenken als de bouwwerkzaamheden al aan de gang zijn. Welke bomen en planten spreken aan? Welke kleur sierbestrating past mooi bij het pand? Wilt u een terras of een vijver in de tuin? Naast deze belangrijke vragen is het ook bijzonder prettig om vooraf helder te hebben wat de kosten zijn van de tuinaanleg. Maar al te vaak wordt de tuin gezien als de sluitpost van het totale project. Het vroegtijdig nadenken over de tuinaanleg heeft nog een bijkomend voordeel. De hovenier volgt de planning van de aannemer en kan vaak gelijk na de oplevering beginnen met de aanleg van de oprit. Hoe fijn is het als er ‘met schone voeten’ verhuisd kan worden!

Het tuinontwerp
BBAN tuinontwerpers zijn dagelijks bezig met het ontwerpen van tuinen en openbare ruimtes. Tijdens een vrijblijvend gesprek stellen we graag met u het programma van eisen op. Aan het einde van het gesprek ontvangt u van ons een offerte voor het ontwerp van uw droomtuin. Op basis van het programma van eisen maken wij een aantal grove schetsen met mogelijke indelingen van uw tuin. Deze presenteren we deze aan u, zodat u onze gedachtegangen volledig begrijpt. Hierbij letten we uiteraard op de ligging, de grondsoort en bijvoorbeeld hoogteverschillen. Vanuit de grove schetsen werken we, via het voorontwerp, naar het definitieve ontwerp toe. Hierin staan alle lijnen, elementen en materialen vast. Dit is de basis voor de offerte van onze Hovenier. Daarna volgt het minstens zo belangrijke beplantingsplan. Dit plan is helemaal op basis van uw wensen voor wat betreft kleur, onderhoudsintensiteit en wintergroene elementen. Verder wordt er een verlichtingsplan opgesteld.

De aanlegfase
Bent u enthousiast over het tuinontwerp? Dan wilt u natuurlijk graag weten wat het kost om de nieuwe tuin aan te leggen. Onze hovenier kan daar alles over vertellen. Op basis van het tuinontwerp kan de hovenier een richtprijs aangeven. Maar u kunt zich voorstellen dat de uiteindelijke prijs van de tuin sterk bepaald wordt door de keus van de materialen. Een groot terras met keramische tegels is duurzaam en schitterend maar minder prijsvriendelijk dan een stoer terras van betontegels. Dit heeft niet alleen te maken met de tegels maar ook met de benodigde arbeid om de tegels vakkundig te leggen. Door de complete tuininrichting inclusief beplantingplan en verlichtingsplan nauwkeurig met elkaar door te nemen, zal onze hovenier een passende offerte kunnen aanbieden.

Goed samenwerken
Met alle andere disciplines die binnen BBAN vertegenwoordigd zijn  is het mogelijk om uw tuinproject van begin tot eind te realiseren en om samen op een ontspannen manier tot een goed eindresultaat te komen. Graag horen we van u op welke manier we u kunnen adviseren & begeleiden.

 

Bel ons voor een vrijblijvend en inspirerend eerste gesprek!

Neem gerust en vrijblijvend contact met ons op!

Het duurt maximaal 10 minuten

Wij maken (ver)bouwen leuk

NIEUW Contact dynamisch in sidebar
Ik wil graag contact

Ik heb een vraag

Ik wil een offerte aanvragen

BBAN Bouwbegeleiding & Advies helpt
u o.a. met het verduurzamen van uw vastgoed.

het “promoten” van “kopen” zoals Black Friday hoort daar niet bij.