Tweede woning in het buitenland

Het is van belang om het land en de buurt goed te verkennen. Omdat niet alle buurten even vriendelijk zijn is goed onderzoek echt een vereiste! Daarnaast is het goed om te weten wat het voertaal is van het land. Je wilt namelijk wel goed verstaanbaar kunnen zijn. Met name bij het maken van zakelijke beslissingen en het lezen van belangrijke documenten is de taal erg belangrijk.

Bij het kopen van een tweede woning zijn er meer aspecten van belang. Denk hierbij aan: het weer, de gezondheidsrisico’s, politieke klimaat en de financiële aspecten die komen kijken bij het kopen van een tweede woning.

Het kopen en bouwen in Nederland wordt steeds moeilijker en duurder. Voordat er een start gemaakt wordt, ben je vaak jaren verder vanwege het aanvragen van diverse documenten en/of goedkeuringen. De m2 prijs in Curaçao, Italië, Spanje of elders zijn vele malen goedkoper dan in Nederland. Dit maakt het voor jou erg interessant om een woning te kopen in het buitenland.

Het is een investering en kan met de jaren flink in waarde stijgen. Het kan zelfs deel uit maken van jouw pensioenspaarplan. In Nederland is het houden van spaargeld qua rente veel lager dan de werkelijke inflatie. Het kopen van een tweede woning is hierbij een goed alternatief.

Naast het kopen, kan het ook interessant zijn om jouw tweede woning te verhuren. Met name als je niet het gehele jaar in het buitenland in jouw tweede woning verblijft. Hierdoor genereer je passieve inkomsten zonder daar heel veel moeite voor te doen!

Bij BBAN begeleiden we het gehele aankoopproces en geven we advies bij het kopen én (ver)bouwen van een tweede woning in het buitenland. Benieuwd naar ons aanbod? Bekijk deze hier:
https://www.bban.nl/bban-buitenland/

Dit is per persoon natuurlijk verschillend. De één stroopt graag zijn mouwen op en gaat de uitdaging aan en wil voor een kluswoning gaan. De ander wil het liefst zo snel mogelijk kunnen intrekken en een kant- en klare woning in het buitenland kopen. Het is belangrijk om na te gaan hoeveel budget er nog overblijft na het kopen van een tweede woning. Dit zijn belangrijke aspecten die keuze bepalend kan zijn.

Mocht je niet willen (ver)bouwen in het buitenland maar voor een kant- en klare woning willen gaan, dan moet er wel goed gekeken worden naar de bouw van het huis. In Curaçao, Spanje, Italië of andere landen wordt er bijvoorbeeld heel anders gebouwd dan in Nederland. Doordat we in Nederland standaard met dubbel glas werken is alles heel goed geïsoleerd.

In het buitenland is dit wellicht heel anders. Ook is de ligging van de woning iets waar goed naar gekeken moet worden. Met name bij hoge temperaturen is het fijn om enkele uren van de dag koel in de schaduw te kunnen zitten.

Mocht je wel willen kopen of (ver)bouwen in het buitenland dan helpt BBAN jou graag verder. Wij werken projectmatig, onderhouden intensief contact en werken met de juiste leveranciers in het buitenland. Benieuwd hoe we jou verder kunnen helpen? Neem contact op voor de mogelijkheden:
https://www.bban.nl/contact/

Mocht je willen bouwen of verbouwen in het buitenland dan raden we aan om een bouwbegeleider in te schakelen. Zonder bouwbegeleider is het bijna ondenkbaar om te starten in het buitenland. In het buitenland heb je te maken met een andere vastgoedmarkt en ook hele andere regel- en wetgevingen en hierbij kan BBAN de klant volledig begeleiden. De plaatselijke, van originele Nederlandse bouwadviseurs, kan je volledig begeleiden met alle (ver)bouwplannen in het buitenland.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk hier het aanbod van BBAN in het buitenland:
https://www.bban.nl/bban-buitenland/

Het is absoluut aan te raden om een makelaar in het buitenland in te schakelen. Als koper kan je ook voor meer zekerheid door deel te nemen aan diverse projecten in het buitenland. Denk bijvoorbeeld aan resort projecten. Ook hierbij is het advies om een aankoopmakelaar in te zetten voor extra zekerheid. Probeer wel goed te informeren of het een betrouwbare makelaar is.

Als koper heb je te maken met diverse financiële, juridische en fiscale aspecten. De financiële kwesties kunnen verband houden met de vraag hoe de woning het beste kan worden gefinancierd. Zelfs als voldoende eigen middelen zijn, kan het namelijk aantrekkelijk zijn de woning te financieren met een externe lening.

Juridische kwesties hebben bijvoorbeeld betrekking op de inhoud van de koopovereenkomst, de gevolgen van de aankoop voor eventuele huwelijkse voorwaarden en jouw testament. Bij fiscale aspecten gaat het om de gevolgen – zowel in Nederland als in het buitenland – van de aankoop, het bezit, de verhuur en de toekomstige verkoop van de woning.

In een persoonlijk gesprek worden jouwwensen, omstandigheden en de mogelijkheden besproken. Bij het bepalen van de vervolgstappen gebruiken wij uiteraard de uitgebreide, relevante kennis van onze BBAN partners in het land waar je de aankoop wenst te doen.

Voor meer informatie, bekijk hier het aanbod in het buitenland:
https://www.bban.nl/bban-buitenland/

Kom gerust en vrijblijvend langs

Wij maken (ver)bouwen weer leuk

Contactformulier in sidebar
Voornaam
Achternaam
Bijlage(n)

Maximum file size: 8.39MB

Hoe heb je ons gevonden

BBAN Bouwbegeleiding & Advies helpt
u o.a. met het verduurzamen van uw vastgoed.

het “promoten” van “kopen” zoals Black Friday hoort daar niet bij.

Open chat
1
Kunnen wij je helpen?
Goedendag. Kunnen wij je helpen?